Politie Gelderland-Zuid








DISTRICT STAD NIJMEGEN


Vernielingen aangericht in Wolfskuil
Zondagavond zijn bij meerdere woningen in de wijk Wolfskuil vernielingen aangericht.Het gaat om een aantal woningen in de Ericastraat en de Mosstraat. In deze straten staat een aantal woningen dat vanaf 1 februari gesloopt gaat worden. Een groot deel van deze woningen is niet meer bewoond.Er werden ruiten ingegooid en bij sommige woningen werd afval dat in de tuin stond, in brand gestoken. Ook werden twee straatlantaarns vernield.
De politie vermoedt dat het hier gaat om baldadigheid van een klein groepje jongeren. Zij is een onderzoek gestart naar deze zaak. De komende week zal de politie samen met het Buurtpreventieteam zorgen voor extra toezicht en extra surveillance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Myranda Theunissen, 06 - 22930991


Woninginbraken
Gisteren is in een woning aan de Dr. Jan Berendstraat ingebroken. Uit de hal van de woning werd een fiets gestolen. Het is niet bekend hoe de dieven de woning hebben betreden. Aangifte deed de 55-jarige bewoner.Gisteren is in een woning aan de Distelstraat ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is computerapparatuur gestolen. Aangifte deed de 19-jarige bewoonster.

Bedrijfsinbraken

In de nacht van zondag op maandag is in een bedrijf aan de Van Oldenbarneveltstraat ingebroken. Door een raam zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is geluidsapparatuur ontvreemd. Aangifte deed een 42-jarige inwoner van Nijmegen.
Vandaag deed een 38-jarige inwoner van Nijmegen aangifte van diefstal uit zijn bedrijf aan de Professor van Weliestraat. De inbraak vond afgelopen weekend plaats. Uit het bedrijf werd geld gestolen.



Auto gestolen
Vanaf de St. Josephhof is gisteren een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken 37-GF-SL gestolen. Aangifte deed de 27-jarige eigenaar uit Weurt.

Man aangehouden voor mishandeling
Gistermiddag is op de Piersonstraat een 30-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden omdat hij op de Molenstraat een 45-jarige inwoner van Nijmegen mishandeld zou hebben. De 30-jarige Nijmegenaar werd overgebracht nar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 45-jarige Nijmegenaar deed aangifte van mishandeling.

Ongevallen met letsel
Gisteravond is op de Van Appelternweg een aanrijding ontstaan tussen twee auto's. een 24-jarige automobilist uit Nijmegen reed over de linkerrijstrook van de Van Appelternweg in de richting van de wijk Malvert. Een 40-jarige automobilist uit Nijmegen reed in dezelfde richting over de rechterrijstrook. Door onbekende oorzaak week de 40-jarige uit naar links en botste vervolgens tegen de 24-jarige automobilist. Door de aanrijding heeft een 22-jarige passagiere van de 40-jarige automobilist licht letsel opgelopen. De 40-jarige automobilist heeft mogelijk met alcohol op gereden.Vanochtend is op de St. Annastraat een aanrijding ontstaan tussen twee personenauto's Een 31-jarige automobiliste uit Boxmeer reed over de St. Annastraat en kwam uit de richting van de Grootstalselaan. Voor haar reed een 43-jarige automobilist uit Nijmegen. De automobilist moest plotseling remmen. De automobiliste kon niet meer op tijd remmen waardoor een aanrijding ontstond. De automobiliste heeft door de aanrijding letsel aan haar nek opgelopen.


DISTRICT TWEESTROMENLAND




Wamel- woninginbraken
In een woning aan de Saarskampen is van zaterdag 25 op zondag 26 januari ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder andere sieraden gestolen. Aangifte deed de 37-jarige bewoner.In een woning aan de Lakenstraat is van zaterdag 25 op zondag 26 januari ingebroken. Door een raam te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen. Aangifte deed de 52-jarige bewoonster.

Drutn- hennepkwekerij opgerold
Vanochtend heeft de politie in een woning aan de Hegakker een hennepkwekerij opgerold. Bij de politie kwam informatie binnen dat in de woning een hennepkwekerij zou zijn. De politie startte een onderzoek dat leidde tot de inval in de woning vanochtend. In de woning werden 122 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd evenals diverse apparatuur, waaronder ventilatoren. De 35-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Een zevental politieagenten was betrokken bij de ontmanteling van de hennepkwekerij. Ook de NUON verleende medewerking.

Beuningen- ongevallen met letsel
In de nacht van zondag op maandag is op de Ficarystraat een 27-jarige automobiliste uit Nijmegen gewond geraakt nadat zij met haar auto in een naast de weg gelegen sloot terechtkwam. De automobiliste had haar auto niet geheel onder controle waardoor de wielen van de auto in de berm kwamen. Vervolgens kwam de auto op de andere weghelft terecht en belandde op de kop in de sloot. De automobiliste heeft zelf de auto kunnen verlaten. Door het ongeval liep zij letsel aan haar rug op.Op maandagochtend vond op de Schoenaker een aanrijding plaats tussen een 52-jarige fietser uit Ewijk en een 28-jarige automobiliste uit Ewijk. De fietser kwam uit de richting van de Goudwerf. Vermoedelijk hield de fietser te weinig rechts waardoor een aanrijding ontstond met de hem tegemoetkomende automobiliste. De fietser is met letsel overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.
Man bekent 90 fietsendiefstallenOp vrijdagmiddag 24 januari ziet een 15-jarige inwoonster van Beuningen dat haar fiets, die in een stalling aan de Van Heemstraweg stond, door een onbekende man gestolen werd. De man deed de fiets in een auto en reed weg. Het meisje onthield het kenteken en liep direct naar het nieuwe politiebureau aan de Molenstraat. Het meisje vertelde over de diefstal en agenten ondernamen direct actie. De man, een 23-jarige inwoner van Nijmegen, kon even later worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar is de man in verzekering gesteld en is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens zijn verhoor verklaarde de Nijmegenaar de afgelopen tijd zeker 90 fietsen te hebben gestolen in Nijmegen en de omgeving van Nijmegen. De Nijmegenaar is vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

DISTRICT DE WAARDEN


Culemborg- woninginbraak
In een woning aan de Maalkoppelweg is gisteren ingebroken. Door een slot te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer een videorecorder gestolen. Aangifte deed de 58-jarige bewoner.

Waardenburg- ongevallen met letsel
Op zondagavond is op de Zandweg een aanrijding ontstaan tussen een 21-arige automobiliste uit Waardenburg en een 15-jarige inwoner van Waardenburg en een 16-jarige inwoonster van Waardenburg. De 15-jarige en de 16-jarige liepen aan de rechterzijde van de Zandweg. De automobiliste naderde hen van achteren en kon het tweetal niet meer ontwijken waardoor beiden door de automobiliste zijn geschept. De 15-jarige en 16-jarige zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. De 16-jarige inwoonster van Waardenburg liep door de aanrijding ernstig rug-, been- en hoofdletsel op. Vanochtend is op de Steenweg een aanrijding ontstaan tussen een 55-jarige automobilist uit Kerkdriel en een 16-jarige fietser uit Waardenburg. De automobilist sloeg op de Steenweg linksaf. Hierbij liet hij vermoedelijk de fietser niet voorgaan waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietserkneuzingen op.

Tiel- auto's vernield en opengebroken
In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Tiel twee auto's venield. Dit gebeurde op het Molenstraatje en aan de Zuiderhavenweg. Ook werden vier auto's opengebroken. De auto's stonden geparkeerd aan de Stationsstraat, de Spoorstraat, de Esdoornstraat en de Burgemeester Bonhofflaan. De eigenaren van de auto's deden aangifte.

Aalst- woninginbraak
In de nacht van zondag op maandag is in een woning aan de E.P. van Ooijenstraat ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is geld gestolen. Aangifte deed de 38-jarige bewoner.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89