Voedingscentrum
Januari 2003
Deze maand in Voeding Nu:
Novel Protein Foods
Annet Hoek, Hanneke Elzerman, Pieternel Luning, Kees de Graaf
Onderzoekers doen hun best om alternatieve producten voor vlees met
vergelijkbare voedingswaarde te ontwikkelen, Novel Protein Foods. Aan
welke eigenschappen zouden deze nieuwe producten moeten voldoen?
Alternatieven voor vlees
Marcel Temminghoff en Jack Stroeken
Hoe staat de toekomst van alternatieven voor vlees ervoor? In twee
artikelen wordt ingegaan op de opkomst van vleesalternatieven en
manieren om nieuwe producten hiervan op de markt te brengen.
Scheiding van ggos in de keten
Huib de Vriend
Consumenten zouden de keuze moeten hebben tussen levensmiddelen die
met of zonder genetische veranderingstechnieken tot stand zijn
gekomen. Om deze keuzevrijheid te garanderen lijken extra maatregelen
in de productieketen nodig.
Europese regelgeving rond genproducten
Lysanne van der Lem
In Europa is overeenstemming bereikt over twee verordeningen die
mogelijk bijdragen aan het opheffen van de huidige stop op de
introductie van producten die met of van ggos zijn vervaardigd. Ook
komt er meer informatie voor de consument beschikbaar.
Gezondheidseffecten van kool
Ruud Verkerk en Matthijs Dekker
Verschillende manieren van het koken van kool blijken een verschillend
effect te kunnen hebben op de gezond. Er zijn aanwijzingen dat de
bereiding in de magnetron beter is dan het koken van kool in water.
Vorige maand in Voeding Nu
Zie ook www.voedingnu.nl