Gemeente Winterswijk


27 januari 2003

LANDELIJKE PRIMEUR VOOR GEMEENTE WINTERSWIJK MET ONLINE RESERVERINGSSYSTEEM

Sinds 24 januari is via www. winterswijk.nl, de website van de gemeente Winterswijk, te zien welke gemeentelijke binnensportaccommodaties beschikbaar zijn en is het mogelijk deze ook direct te reserveren. Daarmee heeft de gemeente Winterswijk een landelijke primeur. Bij een aantal andere gemeenten is het wel mogelijk de beschikbaarheid van accommodaties te bekijken, maar nog niet om online te reserveren.
De gemeente Winterswijk werkt actief aan het optimaliseren van haar dienstverlening in het kader van een organisatie-ontwikkelingstraject. Daarbij wordt ook een start gemaakt met interactieve dienstverlening. Naast dit reserveringssysteem startte de gemeente onlangs een forumfunctie op haar website. Daarmee kunnen inwoners van Winterswijk hun kijk op diverse onderwerpen kenbaar maken.

Niet alleen sportverenigingen
Maandagavond 27 januari verzorgde de gemeente een demonstratie van het nieuwe systeem voor een aantal grote sportverenigingen. Maar het reserveringssysteem voor sportaccommodaties is niet alleen voor hen bedoeld. Ook andere geĂŻnteresseerden kunnen een van de gemeentelijke sportaccommodaties reserveren, bijvoorbeeld voor een familiesportdag of een buurttoernooi. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Deze zijn te vinden op de gemeentelijke website. Iedereen met vragen over het systeem kan terecht bij mevrouw Nahuis van de afdeling Welzijn, telefoon 0543-545285 (alleen 's morgens).

Prijsvraag
De gemeente Winterswijk laat deze landelijke primeur niet ongemerkt voorbij gaan en organiseert een prijsvraag. Hieraan kan iedereen deelnemen. Er zijn leuke, sportieve prijzen te winnen. Wedstrijdformulieren zijn in week 6 week verkrijgbaar bij het gemeentehuis (infobalie), sporthal De Pelkwijk en de bibliotheek. De prijsvraag wordt dan tevens geplaatst in de gemeentelijke inforubriek in de Winterswijkse Weekkrant.