TNO Voeding


TNO

, 2002

Persberichten 2002
Vakpers Info: Congres Integraal Lokaal Ouderenbeleid

20 december 2002

Hoe kunnen lokale overheden partners op het vlak van, wonen, welzijn en zorg van ouderen bij elkaar brengen, tot samenwerking verleiden en hun diensten beter op elkaar afstemmen? Deze vraag staat centraal op het congres dat Odyssee Maatschappelijke Ontwikkeling en TNO Preventie en Gezondheid op 28 januari 2003 in de Jaarbeurs Utrecht organiseren.

Het congres heeft als doel om al bestaande goede voorbeelden uit de praktijk van lokaal ouderenbeleid verder bekend te maken en te verspreiden. Bovendien wordt gekeken naar diverse modellen van beleidsontwikkeling en regievoering en het stimuleren van lokaal integraal gezondheids- en welzijnsbevorderingbeleid. Deze dag wordt georganiseerd voor beleidsmakers, managers en uitvoerende beroepskrachten van gemeenten, professionele instellingen op het gebied van welzijn- en gezondheidsbevordering. Het congres is ook bedoeld voor vrijwilligersorganisaties op dit terrein. Het congres is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van ZonMw en het Fonds OGZ.

Nieuwe wetgeving
In 2004 worden gemeenten verplicht om met een zekere regelmaat een plan voor gezondheids- en welzijnsbevordering op te stellen. Het bevorderen van samenwerking tussen enerzijds professionele lokale organisaties op het gebied van gezondheid, welzijn en sport- en bewegingsstimulering van ouderen en anderzijds
vrijwilligersorganisaties is daarbij een belangrijke voorwaarde voor succes.

Het programma
Sprekers van het Ministerie van VWS en van diverse landelijke organisaties leveren een bijdrage. In de presentaties van 'good practices' worden verschillende goed lopende praktijken en relevante onderzoeksresultaten gepresenteerd. Tijdens de workshops "implementatie" zijn tal van praktische richtlijnen, tips en aanwijzingen voor ontwikkeling en inbedding van lokale projecten verwachten. Met een debat over een manifest over voorwaarden voor goed lokaal ouderenbeleid wordt de dag afgesloten.

Meer weten en/of aanmelden?
Voor meer informatie of voor aanmelding kunt u contact opnemen met TNO Preventie en Gezondheid, mevrouw Steffin Nauta: telefoonnummer 071 518 16 70 of per e-mail CongresLIO@pg.tno.nl. De kosten voor deelname aan deze dag bedragen EUR 85,00 per persoon.

Ook op onze website, http://www.health.tno.nl/nieuws/congres_lio.html, kunt u meer informatie vinden.

TNO Preventie en Gezondheid

Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos
Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35

E-mail pressinfo@tno.nl

Postbus 6050

2600 JA, Delft