Gemeente Ede

Dinsdag 28 januari gespreksavond in 'De Zanding' in Otterlo College B&W gaat op werkbezoek in Noord-Oost Ede

Burgemeester en wethouders van Ede brengen op dinsdag 28 januari 2003 een werkbezoek aan Noord-Oost Ede. 's Middags maakt het college een rondrit door het gebied. 's Avonds zijn de inwoners van Wekerom, De Valk, Harskamp, Otterlo, Hoenderloo, Hoog Baarlo en Deelen welkom in een gespreksbijeenkomst met de collegeleden. Deze ontmoeting vindt plaats in gebouw `De Zanding`, Vijverlaan 1 in Otterlo. Aanvang 19.30 uur; de zaal is vanaf 19.00 uur open.

Werkbezoek
Het werkbezoek van B&W aan Noord-Oost Ede begint met een bustocht door het gebied. De collegeleden oriënteren zich onder meer in Wekerom bij het Dorpsplein, in Harskamp in de wijk Tepelenburg, bij de brandweerkazerne en het schoolterrein 'de Rank' en in Otterlo bij de sporthalplaats, de woningbouwlocatie aan de Zandingsweg, het woonzorggebied en het Dorpsplein. Daarbij zijn ook plaatselijke initiatiefnemers en afgevaardigden van belangenorganisaties aanwezig. Aansluitend is er een ontmoeting met afgevaardigden van de Belangenverenigingen in Noord-Oost Ede.

Gespreksavond
De gespreksavond in 'De Zanding' gaat vooral over onderwerpen die het bestuur van de Belangenvereniging Noord-Oost Ede bij de gemeente heeft aangekaart. Over wegen en verkeerssituaties, ruimtelijke ordening, jongerenbeleid, politiezaken, voorzieningen voor ouderen en woningbouw in de dorpen in Noord-Oost Ede. Ook zijn onderwerpen aangekaart over bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom de locatie voor de nieuwe sporthal in Otterlo, mogelijkheden voor de uitbreiding van het dorpshuis in Wekerom en de voortgang van de structuurvisies voor Harskamp en Otterlo. In deze avondbijeenkomst geven burgemeester en wethouders een verslag van hun bevindingen van de rondrit s middags.

Voor de beantwoording van vragen die te maken hebben met het (verkeers)beleid en de uitvoeringsplanning van de provincie Gelderland, is een provinciemedewerker uitgenodigd.

Tijdens de gespreksavond proberen de burgemeester R.C. Robbertsen, de wethouders R. Spiegelenberg, W.J. Dekker, mevr. M.H.H. van Haaren, P. van t Hoog en mevr. drs. A.A.Y. Jonker en de gemeentesecretaris drs. J. Miedema de bezoekers zoveel mogelijk persoonlijk te beantwoorden. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 22.15 uur.

De vorige keer dat B&W een werkbezoek en gespreksavond in Noord-oost Ede hadden, was in de winterperiode 2000-2001. Vorig jaar werd overgeslagen in verband met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2002.