Erasmus Universiteit Rotterdam

28 januari 2003

President Fox van Mexico bezoekt Erasmus Universiteit Rotterdam

Op dinsdag 28 januari 2003 om 17.00 uur geeft de president van Mexico, Vicente Fox, in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam een lezing over de recente politieke en economische ontwikkelingen van zijn land. De lezing vindt plaats in het kader van de Sviib Lustrum Lecture Cycle, ter gelegenheid van het vijfde lustrum van de studievereniging van de Faculteit der Bedrijfskunde.

Ter gelegenheid van het vijfde lustrum van de Sviib, studievereniging van de Faculteit der Bedrijfskunde verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een Lustrum Lecture Cycle georganiseerd. Diverse sprekers van wereldformaat, met als eerste de Mexicaanse president, geven een lezing. Fox is in Nederland voor een officieel staatsbezoek.

De Sviib heeft Fox uitgenodigd vanwege zijn brede kennis op zowel economisch, politiek als sociaal-cultureel gebied. Vicente Fox werd in 2000 democratisch gekozen tot president van Mexico, na een periode van 71 jaar waarin de PRI (Partido Revolucionario Institucional) aan de macht is geweest. Fox heeft zelf de studie Business Administration gevolgd aan de Ibero-American University. De Faculteit der Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam is dan ook zeer vereerd deze president te mogen ontvangen. Fox heeft in zijn vroegere loopbaan onder andere gewerkt bij Coca-Cola, als directeur van Coca-Cola Mexico en Latijns Amerika.

In zijn Lustrum Lecture aan de Erasmus Universiteit zal president Fox het Mexicaanse bedrijfsleven bespreken en in gaan op de bilaterale betrekkingen tussen Mexico en de EU. Tevens staat de president stil bij de ontwikkelingen in de relatie tussen de Verenigde Staten en de Latijns Amerikaanse landen. Ook zal er gelegenheid zijn voor de aanwezige studenten om vragen te stellen aan de Mexicaanse president.

Noot voor de pers
Bijeenkomst 28 januari 2003, 17.00 uur
Plaats: Woudestein, Aula
Info: drs. Bas Schreiner, Bedrijfskunde,
tel. (010) 408 1831
e-mail: b.schreiner@fbk.eur.nl

Wanneer u belangstelling heeft voor deze lezing kunt u zich van tevoren melden door contact op te nemen met de Erasmus Universiteit via bovenstaand telefoonnummer of emailadres. De aanvangstijd voor de pers is 16.30 uur. Van de zijde van de pers kunnen er geen vragen worden gesteld.

INLINE]