Ingezonden persbericht


Aan: De fotoredactie en Nieuwsredactie
Van: Lucette Bruinsma , Afdeling Press & PR Amsterdam RAI

Datum: 24 januari 2003

VAKBEURS SPLASHURE, SPORT & RECREATECH 2003
START A.S. DINSDAG IN AHOY' ROTTERDAM

Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 januari is Ahoy' Rotterdam het trefpunt voor de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dan vindt daar de vakbeurs Splashure, Sport & RecreaTech 2003 plaats. De beurs telt 270 exposanten die hun diensten en producten tonen aan iedereen die professioneel met sport, recreatie en vrije tijd te maken heeft. Het expositieprogramma beslaat de volgende hoofdsegmenten: in- en outdoor sportaccommodaties, zwembad/sauna/zonnebank, recreatie en dienstverlening.

Veel noviteiten waaronder nieuw soort kunstijsbaan Enkele opvallende noviteiten zijn bijvoorbeeld het ademmatras van RMI, de zonnecollector matten van Solkav Benelux die dienst kunnen doen als sportvloer, maar ook omgevormd kunnen worden tot kunstijsbaan. Holland Tramp toont diverse nieuwe trampolines, waarop de Nederlandse kampioen trampolinespringen demonstraties geeft. C.A.T. Control Systems komt naar de beurs met een Europese primeur, een nieuw camerabewakingssysteem. Surpr(ice) toont een nieuw soort kunstijsbaan. Op de beurs hebben zij een ijsbaan van 26 x 4 meter aangelegd, waarop 6 keer per dag demonstraties worden gegeven door professionele kunstrijders. Voor deze ijsbaan zijn geen koelmachines nodig. De synthetische ijsbaan is bedoeld voor in- en outdoor evenementen van tijdelijke duur en benadert de glij-eigenschappen van natuurijs met 85%. Geïnteresseerden kunnen zelf de schaatsen onderbinden en de ijsbaan testen.

Uitreiking Noviteiten Award
Op dinsdag 28 januari om 17.00 uur wordt tijdens de exposantenborrel in Lounge 2 van Ahoy' bekendgemaakt wie de winnaar is van de Noviteiten Award, de prijs voor het meest innovatieve product op de beurs.

Prijsuitreiking Sportbestuur van het Jaar door staatssecretaris Op woensdag 29 januari reikt staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp om 13.00 uur op het paviljoen van SPORT, Bestuur & Management de Lotto-Cup uit aan Het Sportbestuur van het Jaar. De winnaars ontvangen naast de eretitel een cheque ter waarde van ¤ 4.545,- uit handen van de directeur van De Lotto.

Bezoekinformatie
Splashure, Sport & RecreaTech 2003 vindt plaats in Ahoy' Rotterdam. De vakbeurs is van dinsdag 28 januari tot en met donderdag 30 januari dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Ingezonden persbericht