Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 28-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Getuigen gezocht
ALMERE Een 29-jarige inwoner van Almere zag maandagmorgen, omstreeks 06.00 uur, op het Tijdpad een fietser die lastig gevallen werd door twee jongens. Omdat hij vermoedde dat het hier om een straatroof ging, liep hij naar de jongens toe en vroeg wat er aan de hand was. Een van de jongens kwam naar de man toe en stak hem onverwachts in de linker zij, vermoedelijk met een mes of een schroevendraaier. Vervolgens renden beide jongens weg.
Het slachtoffer heeft geen ernstig letsel opgelopen. De politie roept getuigen op zich aan het politiebureau te melden.

Hennepkwekerij ontmanteld
ALMERE In een woning aan het Deventerpad heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. Het ging om 327 planten. De gelege inrichting is in beslag genomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

GordelcontroleLELYSTAD Een controle op de naleving van de draagplicht van de autogordel leverde maandagmiddag op de Stationsweg binnen een uur 24 bekeuringen op.

Aanrijdingen met gewondenALMERE Een 33-jarige motorrijder uit Alkmaar reed maandagmorgen op de A-6 in een file tussen de langzaam rijdende autos door. Een 32-jarige automobilist uit Steenwijk zag dit niet en ging van rijstrook wisselen. De motorrijder reed tegen de auto aan en kwam ten val. Hij is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Op de kruising van de Hogering met de Televisieweg reed maandagavond een 54-jarige automobilist uit Almere achterop een rij autos die voor het verkeerslicht stilstonden. Drie autos raakten beschadigd. De Almeerse passagiere van een der aangereden autos is door de brandweer en GGD uit de auto gehaald en met rugletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.
De veroorzakende bestuurder had alcohol gedronken. Hij blies 570 ug/l (1,29 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Fietsenkijkdag
EMMELOORD URK De fietskijkdag in Emmeloord en op Urk is verplaatst van zaterdag 1 februari naar zaterdag 8 februari. Op Urk kunnen inwoners op 8 februari terecht van 10:00 tot 12:30 uur en in Emmeloord van 13:30 tot 16:30 uur. De kijkdag vindt plaats op de politiebureaus van beide gemeenten. Neem wel uw aangifte mee.

EO