Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persbericht district Lekstroom, 09.50 uur

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 27 januari op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Tussen 13.30 uur en 13.45 uur werd op de Symfonielaan in Nieuwegein gecontroleerd. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij 70 km/u reed in plaats van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u.

Van 13.45 uur tot 14.15 uur werd gecontroleerd op de Jutphasestraatweg in Nieuwegein. Hier reed geen van de gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u.

Ook bij de controle van 14.15 uur tot 14.30 uur op de Graaf Florisweg in Nieuwegein werden geen overtredingen geconstateerd. Iedereen hield zich aan de maximumsnelheid van 50 km/u.

Bij een verkeerscontrole in de middaguren op de Noord IJsseldijk in IJsselstein werd één automobilist bekeurd omdat hij met een snelheid van 78 km/u reed. Tevens kregen zeven bestuurders een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

Jongens vallen met fiets

HOUTEN Op maandag 27 januari kwamen twee broertjes met hun fiets ten val. Beiden liepen licht letsel op.

Rond 17.10 uur fietsten twee broertjes van acht en twaalf jaar oud en afkomstig uit Houten over Het Gras. Doordat zij met het voorwiel van hun fiets in een geul terecht kwamen, sloeg hun fiets over de kop. Beide jongens kwamen daarbij ten val.

De 12-jarige klaagde over pijn in zijn rechter onderarm en de 8-jarige jongen liep schaafwonden aan zijn linker jukbeen en linkerknie op. Zij werden beiden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. De 12-jarige kreeg van hen het advies voor controle langs de EHBO in het ziekenhuis te gaan, daar hij mogelijk een scheur in het bot kon hebben. Beide jongens zijn door politiemensen naar huis gebracht.

Brievenbus opengebroken

NIEUWEGEIN Op maandag 27 januari is door onbekende(n) een TPG-brievenbus aan de Iristraat opengebroken.

Rond 20.45 uur zag een 45-jarige vrouw uit Nieuwegein dat onder een TPG-brievenbus aan de Irisstraat post lag en dat de brievenbus was opengebroken. Zij nam de op de straat liggende post mee naar huis en waarschuwde de politie. Politiemensen hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld en troffen daarbij nog meer post in de bosschages aan. De post is overgedragen aan TPG-post. Personeel van TPG zal zorgdragen voor reparatie van de brievenbus.