Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Poststukken vernield

BILTHOVEN Onbekenden hebben zondag 26 januari de TPG brievenbus op de Spoorlaan vernield. De brievenbus werd door vuurwerk compleet vernield. De meeste poststukken raakten hierbij zwaar beschadigd.

De politie waarschuwt mensen dat, indien zij voor deze datum post in deze brievenbus hebben gedaan, er rekening mee moet worden houden dat hun stukken vernietigd zijn en dus niet de plaats van bestemming hebben bereikt.

Diefstal van tas

DE BILT Een 59-jarige vrouw uit Bilthoven is maandagmiddag rond 13.10 uur bestolen van haar tas op de Soestdijkseweg Zuid. De vrouw had een kinderwagen bij zich met haar handtas onder in het mandje van de kinderwagen.

Toen zij in een etalage van een winkel stond te kijken, werd plotseling de tas uit het mandje van de kinderwagen gegrist. De dader ging er vervolgens vandoor in de richting van de Boslaan, waar hij op zijn gereedstaande fiets sprong. Hij ging verder in de richting van de Boslaan waar een tweede dader stond te wachten die de handtas overnam.

De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Het signalement van de dader die de tas uit de kinderwagen wegnam is: ongeveer 17 jaar oud en ongeveer 1.75 m lang, donker kort haar, bruine ogen, een blauwe broek en jas met verticale witte banen op de jas.

De laatste tijd vinden er meerdere van deze diefstallen en berovingen plaats, de politie is daarom een onderzoek gestart en roept met name vrouwen op goed op hun tas en omgeving te letten.

(Zie ook persberichten district Binnensticht van 24 januari 2003).

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST Een 25-jarige man uit Zeist is dinsdagochtend rond 02.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. Op het Rond werd de man onderworpen aan een blaastest waaruit bleek dat hij teveel gedronken had: 465 ugl (1,10 promille).

Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uur.

Beroving

ZEIST Een 18-jarige man uit Zeist is maandagavond rond 18.50 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De man stond op de Laan van Vollehove ter hoogte van het winkelcentrum een nummer op te zoeken in zijn mobieltje, toen deze plotseling uit zijn handen getrokken werd door twee onbekend gebleven jongens op een scooter. Hierop gingen de twee er vandoor.

De politie stelt een onderzoek in.

Verkeerscontroles
DE BILT / ZEIST Op de Soestdijkseweg Zuid en op de Arnhemse Bovenweg heeft de politie maandagmiddag verkeerscontrole gehouden. In De Bilt werden 52 bekeuringen uitgeschreven voor te snel rijden, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Voor dezelfde feiten werden in Zeist 55 bekeuringen uitgeschreven.