Ingezonden persbericht

Circle Software Group en Kraan Bouwcomputing verhogen productiviteit bouwbranche

Unieke Elektronisch Document Management oplossing

Rotterdam, 28 januari 2003, Kraan Bouwcomputing en Circle Software Group zijn een strategische samenwerking aangegaan op gebied van document management en workflow management systemen voor de bouwbranche. Met de combinatie van de kennis van Kraan van de bouw en bouwprocessen en van Circle Software op het gebied van document en workflow management, is een unieke oplossing ontwikkeld die volledig is ontwikkeld voor de bouw.

De gezamenlijke oplossing werkt geheel conform de wijze waarop documentstromen in het bouwproces verlopen en is geïntegreerd met de Kraan software. Het systeem kan flexibel worden ingericht op specifieke werkwijzen binnen een bouworganisatie en is eenvoudig in gebruik. Daarnaast biedt het systeem een sneller, efficiënter, transparanter en daardoor kostenbesparend documentbeheer. Het systeem kan door haar flexibiliteit voortdurend mee veranderen met de veranderende behoeften in een dynamische organisatie.

Meer dan 85 % van alle bedrijfs- en projectinformatie in de bouw ligt vast in documenten. Door toenemende communicatie en informatie-uitwisseling neemt de omvang van documentatie binnen de bouw steeds verder toe. Het document management en workflow management systeem van Kraan en Circle Software is het antwoord op de toenemende stroom (elektronische) informatie in de bouw. Eric Broekhuizen, directeur van Kraan Bouwcomputing: "Door de documenten op overzichtelijke wijze digitaal op te slaan, te bewaren en te beheren, hebben alle betrokkenen bij een bouwproject op elk moment toegang tot de juiste informatie. Daarmee kunnen faalkosten worden teruggedrongen en wordt tegelijkertijd de communicatie tussen deelnemers aan het bouwproces verbeterd en versneld."

Wil Lennartz, directeur van Circle Software Group: "Digitalisering van documenten en stroomlijning van documentprocessen geeft organisaties in de bouw grote mogelijkheden om hun productiviteit te verhogen."

Over Circle Software Group
Circle Software Group uit Eindhoven is specialist in de implementatie van elektronisch document management systemen, gebaseerd op een zelfstandig ontwikkeld productenportfolio. Circle Software heeft een sterke positie in de overheidsmarkt. Onlangs heeft ze samen met NRG/Nashuatec, gespecialiseerd in kopiëren, printen en digitale documentoplossingen, de joint venture "Lascaux" opgericht, waarmee complete oplossingen worden aangeboden voor fysieke en elektronische documentverwerking.

Over Kraan Bouwcomputing
Kraan Bouwcomputing uit Rotterdam is marktleider in Nederland in software voor bouw- en bouwgerelateerde ondernemingen. Zowel beursgenoteerde ondernemingen, grote, middelgrote als kleine ondernemingen maken gebruik van de integrale oplossingen van Kraan, die ook in modules geleverd worden. Naast de zelfontwikkelde software op basis van diepgaande kennis van de bouw en bouwprocessen, levert Kraan ook bijbehorende systemen en diensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kraan Bouwcomputing Circle Software Group B.V.
Helen Mainasse Wouter van den Eerenbeemt
e-mail: hmainasse@kraan.com e-mail:
eerenbeemt@circlesoftware.nl
tel. 010- 286 66 66 tel. 040- 297 24 44

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl