Politie Amsterdam-Amstelland

Man valt van steiger
28-1-2003. Gistermiddag is bij een arbeidsongeval op ´s-Gravendijkdreef een 37-jarige man gewond geraakt. De man was bezig met werkzaamheden op een 2 meter hoge steiger toen hij vermoedelijk een misstap deed. Hij raakt gewond aan zijn nek en rug. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
Stormramkraak op juwelier

Een juwelier in Aalsmeer is vannacht rond tien voor vier overvallen. De gehele voorpui van het pand werd eruit geramd door een tot stormram omgebouwde auto. De dieven maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit. Het gaat vermoedelijk om drie verdachten. Van hen is verder geen signalement bekend. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar mogelijke getuigen, zij kunnen bellen met: 0900-8844
---

Te hard gereden

28-1-2003. Gisteren werden tussen halftwaalf en halfeen 45 snelheidsovertreders betrapt bij een controle op de Spaklerweg. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer waar slechts 50 is toegestaan.

---

Controle zwaar vervoer

28-1-2003. Gisterochtend tussen halfacht en twaalf uur heeft een zwaar vervoerscontrole op de A10 west plaatsgevonden. Bij deze actie controleerden politie, douane, het IVW en de gemeentelijke milieu-inspectie 40 voertuigen. Er werden 17 bekeuringen uitgedeeld. De meeste overtredingen hadden te maken met de hoogte van de vrachtauto en met aslastoverschrijding.
---

Overval videotheek

27-1-2003. Zondag werd een videotheek aan het Hugo de Grootplein overvallen door twee gewapende mannen. Even voor negen uur kwamen zij de zaak binnen. Zij bedreigden de aanwezige medewerker met een vuurwapen en eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten, werd het slachtoffer geslagen. Daarna werd hij in een kast opgesloten. De daders verdwenen spoorloos.

---

Behulpzame blijkt gewelddadig

24-1-2003. Vanmorgen even voor twaalf uur raakte een 83-jarige vrouw op Langswater zwaargewond toen zij met grof geweld werd mishandeld en beroofd. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen, maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

De vrouw, die met een rollator liep, had net boodschappen gedaan. Vermoedelijk heeft een man haar toen aangeboden haar zware last te tillen. Zij maakte kennelijk van dit aanbod gebruik. Thuisgekomen veranderde de behulpzame burger in een brutale en gewelddadige rover. Hij sloeg de vrouw tegen de vlakte en mishandelde haar. Daarna ging hij er met een onbekende buit vandoor. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De verdachte voldoet aan het volgende signalement:

een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst

ongeveer 1.65 meter lang

ongeveer 30 jaar oud

zwart krullend haar

een snor

droeg donkere kleding

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie van het politiebureau Meer en Vaart via het telefoonnummer (0900) 88 44

---

Opsporing Verzocht
28-1-2003. Gisteravond in Opsporing Verzocht twee Amsterdamse zaken: de overval op een Dirk v.d. Broek afgelopen november en een serie inbraken bij Coster Diamonds. Meer informatie vindt u op onze assistentie-pagina.