QIA

Milieuvriendelijk Schoon en Snel varen

Milieuvriendelijk en gegarandeerd effectief onderhoud van boten staat volop in de belangstelling. Deze combinatie was tot nu toe niet verkrijgbaar. Met SafeBoatSkin(r) (vooral voor SCHOON, voor motor- en zeilboten) en SafeSpeedSkin(r) (vooral voor SNEL, voor raceboten) wordt deze leemte opgevuld.

De producten tasten het water milieu op geen enkele wijze aan. Het is een soort wax (dus geen zware verflagen meer) en hecht zich uitstekend door de daarin verwerkte polymeren (eiwitten) aan alle oppervlakken. De kleefkracht is vergelijkbaar met de manier waarop zeepokken en mosselen zich aan boten hechten. De wax creëert, in zout en zoet water (boven- en onder het wateroppervlak), een glas-gladde laag, waarop vuil geen houvast heeft en waardoor de boot soepeler door het water glijdt.

Naast de vuilwerendheid, hechting en gladheid zijn belangrijke eigenschappen, onder meer, dat de producten op nagenoeg iedere ondergrond kunnen worden aangebracht, een seizoen lang houden en dat schuren / afkrabben e.d. niet meer nodig is. Water en borstel zijn voldoende, daarna kunnen weer nieuwe lagen worden aangebracht. SafeBoatSkin(r) en SafeSpeedSkin(r) worden gepresenteerd op de komende Boot Holland te Leeuwarden en de HISWA in Amsterdam.

Nadere informatie voor Nederland is verkrijgbaar bij de distributeur: Connector b.v. te Haarlem (www.safeboatskin.nl of www.safespeedskin.nl). Voor Europa kunt u de importeur benaderen (zelfde adres maar met .com).


---

Informatie t.b.v. de redactie

SafeBoatSkin en SafeSpeedSkin (registered trademark) worden in Europa exclusief gedistribueerd door Qia b.v. te Eersel.

Voor nadere informatie en digitaal illustratie materiaal kunt u bellen met:

0497-51 83 39 of een E-mail zenden aan wust@qia.nl
Uw contact persoon voor SafeBoatSkin(r) en SafeSpeedSkin(r) is: Erik Wüst.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hieraan bestede aandacht.

28 jan 03 11:17