Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-01-2003
1e persbericht van dinsdag 28 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man komt om bij auto-ongeluk
De 18-jarige Roger Dions uit Eindhoven is maandagavond overleden na een eenzijdig auto-ongeluk op de Loostraat. Drie andere inzittenden van de wagen raakten gewond. Ze reden over de Loostraat vanuit de richting Geldrop. Ter hoogte van de spoorwegovergang verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna de auto een boom raakte en daartegen tot stilstand kwam. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd, de drie andere inzittenden zaten bekneld en zijn door de brandweer uit de wagen gehaald. De 18-jarige bestuurder uit Eindhoven is met een gekneusde long opgenomen in het MMC in Eindhoven. Een 19-jarige inzittende uit Eindhoven is met een hersenschudding naar het MMC in Eindhoven gebracht. Een 18-jarige inzittende uit Waalre is met een hersenschudding en een gebroken vinger opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Roger Dions is met inwendig letsel naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. Daar is hij rond 23.45 uur overleden.

Eindhoven: Fietser gewond
Een fietser van 43 jaar uit Eindhoven is maandagavond rond 21.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Tongelresestraat/Geldropseweg. Hij fietste over de Vestdijk vanuit de richting van het station en stak aan de verkeerde kant van de weg de kruising over. Daar werd hij geraakt door een auto die werd bestuurd door een 18-jarige man uit Geldrop. Die liep geen letsel op. De Eindhovenaar is met een hersenschudding en schaafwonden naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Eindhoven: Dronken man raakt rijbewijs kwijt
Een 43-jarige Eindhovenaar is maandagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur van een auto zat. De man veroorzaakte bovendien een aanrijding. Op de Marconilaan reed hij achterop de wagen van een vrouw van 30 jaar uit Eindhoven, die voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,35 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Man verdacht van diefstal
Op de Tongelresestraat is maandag om 13.50 uur een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd gezocht omdat hij vorige week woensdag een gsm had afgepakt van een 36-jarige Eindhovenaar. Dat gebeurde op de Stationsweg. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Maandag om 17.30 uur is in zijn woning in de Eindhovense wijk Genderbeemd een 50-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zondagavond zijn 41-jarige vriendin heeft mishandeld. Hij zou haar geslagen hebben. Ook zou hij haar keel dichtgeknepen hebben. De vrouw deed aangifte en de man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Aanhoudingen bij vechtpartij
Bij een vechtpartij tussen enkele jongeren, maandag om 20.15 uur op het Mr. Stikkerplein, zijn een 13-jarige Helmondse jongen en een 16-jarig Helmonds meisje aangehouden. De jongen zou een andere jongen met wurgstokjes hebben geslagen. De stokjes werden in het struikgewas gevonden. Het meisje zou een ander meisje met een mes bedreigd hebben. Het mes had zij nog bij zich. De wapens zijn in beslaggenomen en de twee verdachten konden na verhoor naar huis. Het is niet bekend waar de ruzie over ging. De politie onderzoekt de zaak.

Deurne: Bestelauto weggehaald
Vanaf een parkeerplaats aan de Maassingel is maandagavond tussen 21.00 uur en 22.30 uur een bestelauto weggehaald. De gele Mercedes Benz 209 D heeft het kenteken VF-42-HY.

Geldrop: Vrachtwagen met meubelen gestolen
Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein op de Spaarpot is een vrachtwagen met lading weggenomen. Dat gebeurde tussen maandagmiddag 17.00 uur en dinsdagochtend 8.00 uur. De toegangspoort van de binnenplaats werd opengebroken, waarna de wagen werd weggehaald. Er zaten allerlei meubelen in, waaronder een toogkast, tafels met stoelen, een televisiekast en een salontafel. Het gaat om een witte Mercedes Benz 409 D met het kenteken BG-55-KG.

Gemert: Automobilist rijdt door na aanrijding
Een onbekende automobilist is maandagavond rond 18.30 uur doorgereden nadat hij op de Beeksedijk een aanrijding heeft veroorzaakt. Een 34-jarige automobilist uit Gemert reed met zijn auto over de Beeksedijk in de richting van Gemert. Een, vermoedelijk, grijze Ford Escort, oud model, kwam hem tegemoet gereden. Deze tegenligger reed over de linkerweghelft en de man uit Gemert probeerde hem te ontwijken door uiterst rechts te rijden. Dat lukte niet, de tegenligger reed vol in de linkerkant van zijn auto. De tegenligger stopte maar reed meteen daarna met hoge snelheid weg in de richting van Gemert. De man uit Gemert is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie van Gemert-Laarbeek vraagt getuigen van de aanrijding zich te melden op 0900 8844.

Eersel: Drie jongens proberen in te breken
Op het politiebureau in Eersel zijn maandag om 22.20 uur drie jongens van 17 jaar oud uit Eersel aangehouden. Eerder op de avond meldde een getuige dat drie jongens bezig waren een deur van een café aan het Carquefouplein open te breken. De politie zag de jongens op het Carquefouplein lopen en sprak hen aan. Zij zijn naar het politiebureau gebracht. De drie jongens hadden een breekijzer bij zich en aan de deur van het café zaten inbraaksporen. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Hapert: Man beroofd van geld
Een gehandicapte man van 56 jaar uit Hapert is maandagavond bij zijn woning aan de Antoon Schildersstraat beroofd van een geldbedrag van ruim 300 euro. De man kwam rond 23.45 uur met zijn auto thuis en wilde vanuit de wagen in zijn rolstoel stappen. Op dat moment stonden er twee mannen bij hem, waarvan er één om geld vroeg. De ander had een vuurwapen in zijn hand dat hij op de man uit Hapert richtte. Het slachtoffer heeft zijn portemonnee met ruim 300 euro afgegeven, waarna de mannen er vandoor gingen. De lege portemonnee is vlakbij de auto teruggevonden.

Valkenswaard: Frisdrank weg bij inbraak
Bij een inbraak in een horecazaak aan De Wilde Wingerd zijn enkele blikjes frisdrank gestolen. De ruit van de toegangsdeur is vernield om binnen te komen. De inbraak gebeurde dinsdag tussen 3.00 en 5.25 uur.

Valkenswaard: Diefstal auto
Vanaf de Molenstraat is maandag rond 22.30 uur een rode Opel Vectra met het kenteken GF-TP-44 weggenomen.

Waalre: Aanrijding onder invloed
Op de Eindhovenseweg is dinsdag om 2.20 uur een 37-jarige automobilist uit het Belgische Neerpelt aangehouden. De man was met zijn auto tegen de auto van een 56-jarige man uit Valkenswaard gereden. Deze laatste stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Er was slechts lichte schade maar de Belg had gedronken en blies bijna 1,7 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Veldhoven: Tas weg bij insluiping
Bij een insluiping in een woning aan de Wal is een handtas met onder meer een rijbewijs, identiteitskaart en 110 euro contant geld weggenomen. De bewoonster merkte rond 20.15 uur dat de achterdeur open stond. Toen ze naar buiten keek, zag ze een jongen wegfietsen. De handtas was toen weg.