Gemeente Moerdijk


SUBSIDIEBIJDRAGE PROJECT POLDER RUIGENHIL

Het college van Moerdijk heeft besloten een eenmalige bijdrage van 2.500 beschikbaar te stellen voor de investering van wandelpaden.

Ook kent het college, voor de komende 10 jaar, een jaarlijkse bijdrage van 850 toe voor het onderhoud van de wandelpaden. Het project ´onverhard wandelen in Polder Ruigenhil´ is een initiatief van ZLTO afdeling Moerdijk, Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap West-Brabant, Waterschap Land van Nassau en gemeente Moerdijk.

Het doel is om gemarkeerde routes te maken die door het agrarisch gebied over voornamelijk onverharde wegen lopen. Verdere doelstellingen van dit project zijn het bereikbaar maken van agrarische gebieden, het uitbreiden van de wandelmogelijkheden in de gemeente Moerdijk, het zichtbaar maken van de agrarische werkzaamheden en het openstellen van gebieden van Staatsbosbeheer. De doelgroep is de recreant die langere wandelingen maakt, bij voorkeur over onverharde wegen en paden.

De verantwoordelijkheid wat betreft de ontwikkeling van het project en het onderhouden van de bordjes, hekjes, overstapjes e.d. ligt primair bij ZLTO. In de promotionele fase speelt het Toeristen Arrangementen Bureau een belangrijke rol.

Laatst gewijzigd 28 januari 2003