VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Joost de Jong vaste vervanger Bastiaan Ragas in musical 3 Musketiers

Amsterdam, 28 januari 2003

Joost de Jong, momenteel de hoofdrolspeler in Saturday Night Fever, wordt de alternate van Bastiaan Ragas in de nieuwe, oorspronkelijk Nederlandse musical 3 Musketiers. Dit houdt in dat hij de vaste vervanger wordt van hoofdrolspeler Bastiaan Ragas die d'Artagnan speelt. Op dit moment repeteert Joost de Jong overdag voor 3 Musketiers in Amsterdam, 's avonds speelt hij Tony Manero in Saturday Night Fever, de musical die nog tot en met 23 februari in het Beatrix Theater in Utrecht te zien is. Joost de Jong over zijn nieuwe rol: 'Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om bij het maken van deze nieuwe Nederlandse musical betrokken te zijn. Na ruim anderhalf jaar de rol van Tony Manero te hebben neergezet kan ik me nu als d'Artagnan weer van een heel andere kant laten zien.'

De Telegraaf schreef destijds over Joost de Jong in zijn rol van Tony Manero: 'Hij knalt van het toneel af.' NRC Handelsblad over Joost de Jong: 'Hij speelt zijn eerste hoofdrol met flair en overtuigingskracht.' Het Algemeen Dagblad noemde het spel en dans van Joost de Jong: 'fris en energiek.' In 2002 ontving hij de Soetelieve Beurs voor zijn rol in Saturday Night Fever. Deze beurs wordt uitgedeeld aan jong theatertalent en is bedoeld ter vergroting van het beroepsperspectief. Het juryrapport schreef over Joost de Jong: 'Hij speelt overtuigend, vol discipline en is in zekere zin onweerstaanbaar. Hij geeft diepgang aan de zeer zware hoofdrol.' Ook werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Eerder was Joost de Jong te zien in de musicals Chicago, Fame De Musical, The Wizz, Antartica, Grease, Hair en West Side Story. Vorig jaar speelde hij een rol in de film Volle Maan.

3 Musketiers, naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, vertelt het heroïsche en romantische verhaal van de jonge edelman d'Artagnan. Met een hoofd vol dromen verlaat d'Artagnan het ouderlijk huis om musketier te worden. Onderweg sluit hij vriendschap met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Gezamenlijk strijden zij uit naam van Frankrijk tegen de corrupte kardinaal Richelieu en zijn handlanger, femme fatale Milady de Winter. Op dit avontuurlijke pad strijdt d'Artagnan voor zijn idealen en vindt hij de liefde van zijn leven.

3 Musketiers gaat in wereldpremière op 30-03-03 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De musical zal daar zeven maanden exclusief te zien zijn. De eerste try-out vindt plaats op 5 maart.

Noot voor de redactie,