Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 28 januari 2003

Kamervragen over dreigend verlies projecten en expertise werkgelegenheid voor migranten

Het LBR (Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie) heeft een brief gestuurd naar minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met een kopie aan de leden van de Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, naar aanleiding van het aflopen van een aantal werkgelegenheidsprojecten voor etnische minderheden en het opheffen van de functies van de Bedrijfsadviseurs Minderheden. Projecten en functies die positief zijn geëvalueerd.

Het LBR maakt zich ernstig zorgen over deze maatregelen die tot gevolg hebben dat er minder specifieke aandacht is voor de bijzondere situatie van etnische minderheden op de arbeidsmarkt. Deze ontwikkelingen vallen moeilijk te rijmen met de verwachte economische neergang en de daarmee gepaard gaande gevolgen voor de arbeidsmarktpositie van etnische minderheden. Ook lijkt te worden voorbijgegaan aan het demografische gegeven dat het aandeel van etnische minderheden in de Nederlandse beroepsbevolking substantieel toeneemt.

Kamerlid Jet Bussemaker (PvdA) stelde, 'mede naar aanleiding van de brief van het LBR, vragen aan de minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid over het vervolg op het allochtonenconvenant'.

Op de website van het LBR staan de volledige brief van het LBR en de vragen die Jet Bussemaker (PvdA) aan de minister stelde. Zie www.lbr.nl .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Najat Bochhah, arbeidsmarktdeskundige van het LBR. LBR: 010-2010201 / per e-mail bochhah@lbr.nl .

Jeroen Visser, hoofd communicatie LBR.