Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-01-2003 Vervolgberichten Limburg-Zuid (RKey; 14.00 u) Dinsdag, 28 januari 2003

Limburg Zuid

Heerlen; dure snoep
De politie heeft een 20-jarige man uit Maastricht bekeurd met een boete van 115 Euro. Personeel van een winkel betrapte de Maastrichtenaar vanmorgen, dinsdagmorgen in een winkel in het Corio-centrum in Heerlen bij diefstal van een koetjes-reep. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend.

Simpelveld; verkeerscontrole
De politie heeft vanmorgen, dinsdagmorgen fiets/bromfietscontroles gehouden op de Nijswillerberg in Simpelveld. Daarbij heeft de politie totaal zon 30 fietsers / bromfietsbestuurders gecontroleerd. Daarvan werden er drie meteen bekeurd wegens gebreken (geen / slecht werkende verlichting etc.) en totaal zon dertien fietsers krijgen van de politie de kans een bekeuring te ontlopen. Als zij de gebreken aan de fiets (verlichting, remmen etc.) binnen een bepaalde en afgesproken tijd herstellen en dit ook daadwerkelijk binnen die afgesproken termijn bij de politie komen laten zien, kunnen zij alsnog een bekeuring ontlopen. Komen zij de reparatie / herstelling van die gebreken niet bij de politie laten zien, dan krijgen ze alsnog een bekeuring toegezonden.

Kerkrade; binnenbrandje
Vanmorgen, dinsdagmorgen omstreeks 06.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Akerstraat in Kerkrade. Bleek in de benedenverdieping van een woning brand was uitgebroken. De bewoners waren wakker geschrokken omdat een rookmelder afging. Toen ontdekten ze dat de woonkamer al vol rook was, waarop de brandweer werd gealarmeerd. Die heeft het binnenbrandje geblust. Oorzaak van het binnenbrandje is mogelijk kortsluiting in een tv-toestel. De begane grond van de woning heeft flinke rook en waterschade opgelopen en de overige kamers alleen enige rookschade.

Geleen; fiets-verlichtingscontroles
De politie heeft vanmorgen, dinsdagmorgen (07.30 tot 08.20 uur) in het kader van veilig op de fiets / zien en gezien worden, een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Jos Klijnenlaan in Geleen. Daarbij werden totaal 15 fietsers bekeurd wegens geen of slecht werkende fietsverlichting.

Beek; gevallen
Vanmorgen, dinsdagmorgen omstreeks 10.30 kreeg de politie een melding dat aan de Maastrichterlaan in Beek iemand vanaf een complex gevallen zou zijn. Bleek dat een 26-jarige man uit Beek en Donk door nog onbekende oorzaak vanaf drie hoog van een gebouwcomplex was gevallen. Daarbij raakte het slachtoffer ernstig gewond, onder meer ook aan zijn gezicht / hoofd. Aanvankelijk werd wegens de ernst van de situatie ook een traumahelicopter ingezet (die ook ter plaatse kwam), doch om redenen van behandelingsmogelijkheden onderweg, werd besloten het slachtoffer toch per ambulance over te brengen naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De Arbeidsinspectie werd gewaarschuwd en die stelt een nader onderzoek in.