Persberichten - 28/01/2003

Real Software - Voorwaardelijk akkoord voor verkoop van Oriam, Real Softwares Frans productbedrijf wordt niet uitgevoerd

Kontich, 28 januari 2003. Real Software deelt mee dat het voorwaardelijk akkoord gesloten in september 2002 over de verkoop van Oriam haar Frans filiaal gespecialiseerd in ICT producten voor de farmaceutische sector aan Datatrak International, Inc. (Nasdaq : « DATA »), wordt beëindigd. De uitvoering van dit akkoord was namelijk afhankelijk van de vraag of Datatrak haar financiering rond kon krijgen. Datatrak liet vandaag weten dat het als gevolg van de zeer krappe kapitaalmarkt en de huidige zwakke economische conjunctuur geen oplossing kon vinden voor de financiering en dus van haar plannen afziet. Real Software benadrukt dat Oriam tot op vandaag geen negatieve contributie levert tot de cash flow van de groep.

De verkoop van Oriam kadert in het strategisch herstructureringsplan van Real Software. Het afstoten van entiteiten die niet meer tot de core business behoren is onderdeel van de heroriëntatie. De twee non-core bedrijven die overblijven zijn Oriam en het filiaal in Singapore. Met uitzondering van deze twee laatste is Real Software een hechte groep die zich toespitst op vier sectoren in continentaal Europa (Banking & Insurance, Retail, Manufacturing & Maintenance en Business & Government).

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels