Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 28-01-2003 Persbericht district Maasland

VERKEERSCONTROLE, Nistelrode

Maandagmiddag is ter verhoging van de verkeersveiligheid op de Weijen in Nistelrode een verkeerscontrole gehouden. In het totaal zijn 38 automobilisten bekeurd. Eén van hen zat tijdens het rijden niet handsfree te bellen, een andere automobilist voerde mistlichten terwijl dat op dat moment niet was toegestaan. De andere automobilisten kregen een bon omdat ze de autogordel niet droegen.

WINKELDIEVEGGE BETRAPT, Oss

Maandagmiddag is een 55-jarige vrouw uit Oss in een supermarkt aan de Schaepmanlaan in Oss betrapt op het stelen van een paar pakjes sigaretten. De vrouw is voor verhoor aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

BRAND DOOR KNUTSELEN AAN BROMFIETS, Loosbroek

Maandagavond is tijdens het knutselen aan een bromfiets in een garage van een woning aan de Dorpsstraat in Loosbroek brand uitgebroken. De 12-jarige zoon des huizes wilde tijdens het knutselen de bromfiets starten, waardoor brand ontstond. Geschrokken vluchtte hij naar buiten. Hij liep daarbij een fles benzine om, waardoor de brand verergerde. Een buurman bluste de brand met een brandblusser en de brandweer verzorgde de finishing touch. De garage liep roet-en waterschade op. Er deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN BIJ INBRAAK, Oss

De politie Oss trof vandaag na een inbraakmelding in een bedrijfspand aan de Romeinenweg in Oss een hennepkwekerij met 260 planten aan. De gebruiker van een naburig pand meldde dat er in het bedrijf was ingebroken.De eigenaar bleek het pand verhuurd te hebben en was niet op de hoogte van de hennepkwekerij. In het bedrijf troffen agenten een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan. De kwekerij is ontmanteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

VERKEERSCONTROLE, Geffen

Maandagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Bosschebaan in Geffen twaalf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De controle werd gehouden ter verhoging van de verkeersveiligheid.

MAN ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR, Oss

Van maandag op dinsdag is een 55-jarige Ossenaar op de Opaalweg in Oss bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.