Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 28-01-2003 Persbericht district Den Bosch

BOSWACHTER MISHANDELD DOOR ATB-ers, Drunen

Maandagmiddag heeft een 57-jarige boswachter aangifte gedaan van mishandeling door enkele ATB-ers in de Loonse en Drunense Duinen. De boswachter, werkzaam bij Natuurmonumenten, hield samen met een collega, op zondag 11 januari omstreeks 15.00 uur toezicht in het natuurgebied in Drunen. Op een gegeven moment zagen zij een groep van ongeveer twintig moutainbikers rijden die zich buiten de toegestane paden begaven. De boswachter wilde de groep laten stoppen waarop één van hen hem aanreed. Beiden kwamen ten val. De collega van het slachtoffer wilde de ATB-er een bekeuring geven. Een ATB-er pakte de boswachter daarop hardhandig vast. Toen het slachtoffer hem te hulp wilde komen liep hij daarbij een zodanige klap op dat hij ten val kwam. De ATB-ers reden daarna weg. In overleg met hun coördinator besloot de boswachter gisteren om alsnog aangifte te doen van de mishandeling. Politieteam Heusden is op zoek naar eventuele getuigen die meer kunnen vertellen over de mishandeling van de boswachter. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844.

INSLUIPER BEKENT VEERTIEN ZAKEN, `s-Hertogenbosch

Maandagavond meldde zich op het politiebureau aan de Vogelstraat in `s-Hertogenbosch een 36-jarige inwoner uit die plaats. De man zei over een aantal door hem gepleegde strafbare feiten te willen verklaren. Hij is daarop aangehouden. In een eerste verhoor bekende de man een veertiental door hem gepleegde strafbare feiten. Het ging daarbij om insluipingen / inbraken in o.a. woningen, winkels, scholen en kantoorpanden in `s-Hertogenbosch, Vught- en Eindhoven. De buit bestond over het algemeen uit geld, sieraden, videoapparatuur en laptops. De politie District Den Bosch gaat vandaag verder met de verhoren.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Van maandag op dinsdag is op de Stationspassage in `s-Hertogenbosch een 46-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor mishandeling van een 35-jarige vrouw uit `s-Hertogenbosch. De twee hadden onenigheid gekregen over geld dat de man nog van de vrouw te goed zou hebben. Hij zou haar daarop met haar hoofd tegen een telefooncel hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij enkele lichte verwondingen aan haar hoofd op. De gewaarschuwde politie heeft de man terplaatse aan kunnen houden. Hij is op het politiebureau voor nader onderzoek ingesloten.

DRONKEN BROMFIETSER, Rosmalen

Maandagavond is op Hintham in Rosmalen een 42-jarige bromfietser uit die plaats betrapt omdat hij stomdronken op z`n bromfiets zat. Hij bleek de alcohollimiet ruim vier maal te hebben overschreden. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING. Heusden

Maandagavond is een 40-jarige vrouw uit Elshout op de kruising afrit N267 met de Vestingstraat in Heusden aangereden en gewond geraakt. De vrouw reed met haar fiets over de Vestingstraat en werd aangereden door een 31-jarige automobilist uit Heusden. De man kwam vanaf de afrit van de N267 en wilde in de richting Heusden rijden. Op de kruising verleende hij de vrouw die voor hem van links kwam geen voorrang en reed tegen haar aan. D vrouw kwam ten val en is met onbekend hoofdletsel overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in `s-Hertogenbosch.