Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert zeer scherp geprijsde 20-inch Cinema Display

Aanzienlijke prijsverlagingen voor de 23-inch Cinema HD Display en de 17-inch Studio Display

Bunnik, 28 januari 2003 - Apple introduceert vandaag de Apple Cinema Display van 20 inch, een professioneel active-matrix LCD-breedbeeldscherm met een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een zeer scherpe prijs van 1399 euro exclusief BTW. Met dit beeldscherm bevestigt Apple zijn toonaangevende positie op het gebied van flat-paneltechnologie. Het volledig digitale flat-panelbeeldscherm van 20 inch vult de nieuwe Power Mac G4-desktopcomputers perfect aan en is ideaal voor iedereen die hoge eisen stelt aan de kleurenweergave. Bovendien biedt dit beeldscherm een groter werkgebied dan de al bestaande 22-inch Cinema Display van Apple.

Apple verlaagt tevens de prijs van de 23-inch Cinema HD Display van 4299 euro naar slechts 2199 euro exclusief BTW. Dit beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels, ruim voldoende voor de weergave van HDTV (High Definition-televisie). De 23-inch Cinema HD Display, die door velen wordt gezien als het beste flat-panelbeeldscherm aller tijden, komt nu binnen het bereik van vrijwel elke professionele gebruiker. Ook verlaagt Apple de prijs van de 17-inch Studio Display, die een resolutie heeft van 1280 x 1024 pixels, van 1149 euro naar slechts 699 euro exclusief BTW.

¤oeDe nieuwe 20-inch Cinema Display biedt met zijn resolutie van 1680 x 1050 meer pixels dan het oudere 22-inch beeldscherm⤝, aldus Greg Joswiak, vice president Hardware Product Marketing van Apple. â¤oeWe hebben gekozen voor de bijzonder scherpe prijs van 1399 euro, zodat nu vrijwel iedereen zich zo'n fantastische breedbeeld-Cinema Display kan veroorloven.⤝

De Cinema Display van Apple is voorzien van een active-matrix LCD-scherm en een volledig digitale interface. Hierdoor vindt er geen enkele vervorming plaats en hoeft het beeldscherm nooit te worden bijgesteld. Net als de huidige flat-panelbeeldschermen van 17 inch en 23 inch is de nieuwe 20-inch Cinema Display ontworpen voor gebruik in de meest veeleisende kleuromgevingen. Dankzij hun ongeëvenaard brede kijkhoek bieden de flat-panelbeeldschermen van Apple een maximale kleurkwaliteit, zelfs wanneer onder een hoek naar het beeldscherm wordt gekeken.

De flat-panelbeeldschermen van Apple bieden een breed kleurenspectrum dat over de gehele breedte consistent blijft. Hierdoor zijn deze schermen gemakkelijker te kalibreren met meetinstrumenten zoals Eye-One van GretagMacbeth, waarmee ColorSync-profielen kunnen worden aangemaakt voor ColorSync van Apple of andere kleurbeheersystemen, zoals Integrated Color Solutions, Inc. ICS, de erkende aanbieder van innovatieve hulpmiddelen voor geavanceerde kleurbeheertechnologie, heeft voor de ontwikkeling van Remote Director 2.0 volledig vertrouwd op de Cinema Display van Apple en de vernieuwende Cinema HD Display. Remote Director 2.0 is het eerste op een beeldscherm gebaseerde drukproefsysteem dat is gecertificeerd door SWOP Incorporated. De prestigieuze SWOP-certificering betekent dat Remote Director 2.0 kan worden gebruikt om drukproeven op het scherm goed te keuren, zonder dat er een fysieke versie nodig is. Dat bespaart de drukwereld enorm veel tijd en geld.

Dankzij het breedbeeldformaat van de 5 cm diepe Cinema Display (aspectratio 16:10) kan de gebruiker zonder enig probleem een dubbele A3-pagina of een complexe afbeelding weergeven of een dvd-film bekijken. Dit is dan ook het ultieme beeldscherm voor iedereen die in de grafische of technische sector werkzaam is. De Cinema Display is voorzien van de bekroonde Apple Display Connector (ADC), die het digitale videosignaal, de USB-gegevens en de stroom overbrengt via één kabel. Hierdoor is de aansluiting van het beeldscherm bijzonder eenvoudig en behoort een wirwar van kabels op het bureau voorgoed tot het verleden. Bovendien is de Cinema Display voorzien van een USB-hub met twee poorten en een eigen voeding, waarop je heel eenvoudig randapparatuur kunt aansluiten.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Studio Display van 17 inch (diagonaal) de nieuwe Cinema Display van 20 inch (diagonaal) en de Cinema Display van 23 inch (diagonaal) zijn per direct leverbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van respectievelijk 699 euro, 1399 euro en 2199 euro, allen exclusief BTW. Â

© 2003 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Apple Cinema Display, Apple Studio Display, ColorSync en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple en fotomateriaal van de producten: http://www.apple.com/nl/pr