Actueel

Vrijspraak grappenmaker poederbrief

Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 28-01-2003

Den Haag, 28 januari 2003 - De man die in oktober 2001 een brief met melkpoeder bij wijze van grap aan zijn vestigingsleider stuurde, is vandaag door het Gerechtshof 's-Gravenhage vrijgesproken van `bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht'. Volgens het hof is onvoldoende bewezen dat de vestigingsleider zich daadwerkelijk bedreigd heeft gevoeld dan wel dat de handelwijze van de verdachte van dien aard was en onder zodanige omstandigheden plaatsvond dat iemand in de positie van de vestigingsleider zich bedreigd heeft kunnen voelen.

In eerste aanleg was de verdachte door de Rotterdamse politierechter hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan een maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De politierechter sprak de man al vrij van `het verstoren van de rust'. Tegen deze beslissing heeft het Openbaar Ministerie geen hoger beroep ingesteld. De verdachte ging bij het hof in hoger beroep tegen de veroordeling tot gevangenisstraf wegens `bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht'.

In oktober 2001 stuurde de man bij wijze van grap een brief, gevuld met wit poeder en een binnen het bedrijf verspreid e-mailbericht over Anthrax, aan zijn vestigingsleider. Uit de aangifte blijkt dat de vestigingsleider in eerste instantie schrok en boos was, maar vervolgens al snel dacht dat hij met een "zieke grap" te maken had nadat hij het witte poeder met melkpoeder had vergeleken en constateerde dat het daar wel erg op leek. Hij bracht de envelop naar het politiebureau om het zekere voor het onzekere te nemen en geen onnodige paniek onder zijn medewerkers te veroorzaken.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF3464

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10509&i=&ti=
http://www.rechtspraak.nl/act...d=10509&i=43&ti=2
Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10509&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...d=10509&i=43&ti=2 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10509&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...d=10509&i=43&ti=2 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10509&i=&ti= .