Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 28 januari 2003

Christelijke tv-studio in Abidjan blijft programma s maken

3xM vraagt aandacht voor gevaarlijke situatie Ivoorkust

ABIDJAN Stichting 3xM in Amersfoort is uitermate bezorgd over de gespannen situatie in Abidjan. In de grootste stad van Ivoorkust staat een door haar gefinancierde christelijke televisiestudio, die ondanks de zeer gevaarlijke omstandigheden doorgaat met het produceren van christelijke tv-programma s voor Franstalig Afrika.

,,Juist in deze gespannen situatie merken we dat er meer mensen dan ooit naar onze uitzendingen kijken , zegt de directeur van de tv-studio in Abidjan. ,,Daarom maken we elke dag nieuwe opnames, zodat we ook niet achter raken op ons schema. Onze medewerkers zijn aangewezen op Gods bescherming, want het is levensgevaarlijk om op weg te gaan. Militante, jonge aanhangers van president Laurent Gbagbo blokkeren de autowegen. Het uitgaansverbod voor de nacht is nog steeds van kracht; als je na spertijd nog op straat bent, schieten militairen je zonder pardon dood wegblokkades zullen ze niet als een excuus accepteren.

Vrijdag is in Parijs een principeakkoord gesloten tussen de Ivoriaanse regering en de rebellen. Dit vredesakkoord, dat een eind moet maken aan de opstand die vier maanden geleden uitbrak, doet volgens de aanhangers van president Gbagbo teveel concessies aan de rebellen.

Noot voor de redactie (