Nieuw-Vlaamse Alliantie


Helga Stevens en Paul Van Keer op weg naar de Senaat (28/01/03)

Op een persconferentie stelden N-VA-voorzitter Geert Bourgeois en kamerfractievoorzitter Frieda Brepoels de top drie van de Senaatslijst voor. Dat Geert Bourgeois zelf de Senaatslijst zal trekken is geen verrassing, net als de eerste opvolgerplaats voor Frieda Brepoels.

Op de tweede plaats staat Paul Van Keer, tot vorig jaar voorzitter van de politievakbond NSPV. Van Keer (56 jaar, Berchem) is hoofdinspecteur van de Directie Bijzondere Operaties (DBO) maar verwierf vooral bekendheid als voorzitter en woordvoerder van het Nationaal Syndicaat van de Politie en Veiligheidsdiensten (NSPV). Hij schopte het establishment tegen de schenen met zijn uitgesproken mening en ongezouten kritiek. Naar eigen zeggen is zijn stap naar de N-VA dan ook de logica zelve.

In de Senaat wil Van Keer zich niet alleen toeleggen op de rampzalige politiehervorming en de veiligheidsproblematiek, tevens wil hij werk maken van onder andere de koppeling van de verplichte inburgering aan de snel-Belg-wet.

Op de derde effectieve plaats staat Helga Stevens. Ondanks haar handicap en haar jonge leeftijd (34), verzamelde deze dove Gentse advocate een indrukwekkend curriculum. Stevens behaalde een licentie rechten aan de KU Leuven en een masters of law aan de universiteit van Berkeley in Californië. Daarnaast is ze - in het Europees Jaar van de mensen met een handicap - niet alleen drukdoende als voorzitter van de Europese Unie voor Doven, maar onder meer ook lid van de raad van beheer van de Federatie van Vlaamse Dovenorganisaties en lid van de adviescommissie sociale integratie van het Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met een Handicap.

Volgens de N-VA geven zowel Stevens als Van Keer een perfecte invulling aan het begrip "nieuw burgerschap" dat de partij voorstaat. Het zijn allebei vrijgevochten mensen die zich omhoog gewerkt hebben en engagement en verantwoordelijkheid opnemen voor de gemeenschap.

Zowel Paul Van Keer als Helga Stevens blijven niet langer langs de kant staan en steken, samen met de N-VA, hun nek uit: "om rechtlijnig en consequent aan politiek te doen, om te zeggen wat we doen en te doen wat we zeggen."

De uiteindelijke beslissing over de samenstelling van de senaatslijst komt de partijraad toe. De N-VA rekent op twee senaatszetels en hoopt op een derde zetel via coöptatie.

Auteur:
Geert Bourgeois, Algemeen Voorzitter
Nieuw -Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

Start


---

English Français
Deutsch Castellano

Ledenblad
Volle Manen