Royal Dutch Petroleum

28/01/2003

Dick Advocaat spreekt tijdens Shell Coachdag

In welke formatie stuurt een coach zijn spelers het veld in? Naar schatting ruim 400 jeugdvoetbalcoaches praten woensdag 29 januari tijdens de zevende Shell Coachdag op Papendal over teamorganisatie. Bondscoach Dick Advocaat belicht dat thema vanuit zijn werk met het Nederlands elftal. In theorie en praktijk, met medewerking van jeugdteams van FC Utrecht en Vitesse, wordt het thema teamorganisatie vertaald naar jeugdvoetbal.

De dag is vooral bedoeld voor coaches die met een ploeg uitkomen in een van de Shell Jeugdcompetities. Ook de regiocoaches van de KNVB worden op de Jeugdvoetbaldag verwacht. Via www.knvb.nl kan iedereen die zich betrokken voelt bij jeugdvoetbal de komende dagen reageren op verschillende stellingen. De reacties op deze stellingen worden tijdens de Shell Coachdag gepresenteerd aan de aanwezigen.

De Shell Coachdag is een van de projecten die voortkomen uit Shells exclusieve sponsoring van het KNVB Jeugdvoetbal sinds 1996. De overeenkomst van Shell met de KNVB omvat verder onder meer de naamgeving voor de competitites voor de A-, B- en C-junioren, de eindronden van het nationale Schoolvoetbal, de organisatie van de nationale Straatvoetbalcompetitie en een aantal bekercompetities voor de hoogste jeugdklassen. Verder worden projecten op het gebied van jeugdarbitrage en voetbalontwikkeling financieel mogelijk gemaakt.