Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Breda, 28 januari 2003

Politie houdt vijf minderjarige woninginbrekers aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdag 25 januari jl. omstreeks 17.00 uur drie minderjarige jongens uit Bergen op Zoom op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak aan de Scheldelaan. De drie verdachten werden in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tijdens het onderzoek naar deze woninginbraak kwam de politie nog twee 15-jarige jongens uit Bergen op Zoom op het spoor die verdacht worden van een woninginbraak in dezelfde straat op 1 januari jl. Deze verdachten zijn gisteren aangehouden en in verzekering gesteld.

Zaterdag kreeg de politie van Bergen op Zoom een melding van een getuige dat twee jongens over een hek waren geklommen van een vrijstaande woning aan de Scheldelaan en dat een derde jongen op de uitkijk stond. De politie heeft de verdachten, respectievelijk 16 (2) en 15 jaar oud, ter plaatse op heterdaad aangehouden. De jongens hadden met een steen een ruit ingegooid. De politie vermoedt dat de daders op de hoogte waren van het feit dat de bewoners op vakantie waren. De jongens waren van plan van de opbrengst van de buit uit te gaan.

De recherche van Bergen op Zoom kwam middels deze aanhoudingen ook op het spoor van twee 15-jarige jongens die verdacht worden van een woninginbraak in dezelfde straat de nacht van 31 december op 1 januari jl. Bij deze inbraak werd het slot van een tuinpoort geforceerd en een steen door een tuindeur gegooid. Het huis werd overhoop gehaald en er werd een computer, enkele sieraden, en een damesfiets gestolen. Deze verdachten zijn gistermiddag aangehouden en in verzekering gesteld. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.

Eenzijdig ongeval met beknelling

ZEGGE: Gisteravond omstreeks 18.40 uur is een 36-jarige man uit Etten-Leur bij een eenzijdig ongeval op de Lage Zegstraat te Zegge (gemeente Rucphen) gewond geraakt.

De bestuurder reed met zijn auto over de Lage Zegstraat en kwam vanuit de richting van de Vogelenzangstraat. Vlak voor de kruising met de Akkermanstraat maakt deze straat een bocht naar links. De bestuurder reed echter rechtdoor en reed over de aldaar gelegen betonnen driehoekige bermafscheiding. De auto kwam op de zijkant terecht en belandde op de kruising met de Spiekestraat tegen een boom en kwam uit eindelijk op zijn dak tot stilstand. Het slachtoffer zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met nog onbekende verwondingen vervoerd naar het St. Franciscusziekenhuis te Roosendaal.

Inbraken in auto`s

HOOGERHEIDE: Er is vannacht ingebroken in enkele auto`s. In de wijk Heiakkers was het raak op de Vuurdoorn, de Papaver en de Doelstraat. Drie auto`s werden daar opengebroken en er werden voornamelijk cd`s weggenomen. Bij twee auto`s werd de toegang verschaft door het wegsnijden van de rubbers, bij één auto werd het achterruitje kapot geslagen. Uit onderzoek is gebleken dat deze inbraken rond 02.30 uur hebben plaatsgevonden.

HUIJBERGEN: Aan de Dorpsstraat werd afgelopen nacht eveneens ingebroken in een geparkeerde auto. Hier werd het portierslot geforceerd met een voorwerp en in de auto werd geprobeerd de radio weg te nemen. Dit is uiteindelijk niet gelukt en bleef het beperkt tot braakschade.

ROOSENDAAL: Maandagnacht werd ingebroken in een rode Fiat die in de Stoopstraat stond geparkeerd. Er werd een autoradio-CD-speler ontvreemd. In de nacht van zondag op maandag werd in de Kalsdonksestraat in een zwarte Ford Escort ingebroken. Men nam een autoradio-CD-speler weg. In de nacht van zondag/maandag werd in de Marconistr. in een personenauto Peugeot 306 ingebroken. Er werd een radiocassetterecorder en een wisselaar ontvreemd. Werd maandagnacht in de Radarstraat omstreeks 04.10 uur een inbraak gepleegd in een blauwe VW Golf. De buren hadden de dader gezien. Signalement van de dader bekend. Er werd een autoradiocd-speler en autopapieren ontvreemd. Op maandagmiddag auto-inbraak vond een auto-inbraak plaats op de parkeerplaats van de Wouwseweg. Men had het linker portierslot geforceerd en de auto doorzocht. Er werden geen zaken ontvreemd.

BERGEN OP ZOOM: Uit een auto welke in de Strienestraat geparkeerd stond is een autoradio en CD`s weggenomen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Maandagmiddag werd er op de J.Vermeerlaan een blauwe Opel Kadett ontvreemd.

Jongen mishandeld

HALSTEREN: Werd aangifte gedaan van mishandeling van een 13 jarige scholier op de Buurtweg te Halsteren. Deze werd dinsdagmorgen t.h.v. de Thomas Mavo mishandeld door meerdere personen. Toen de jongen aldaar voorbij fietste werd hij tegengehouden en begonnen andere op hem te slaan. Toen hij op de grond lag werd hij getrapt in rug en zij. Het slachtoffer stelde zich onder doktersbehandeling. De daders variëren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Benadeelde kent hen niet.

Man beroofd van fiets

HOOGERHEIDE: Vandaag werd door een 20 jarige man uit Hoogerheide aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. Hij verklaarde hij dat afgelopen zaterdag omstreeks 01.00 uur, toen hij op de Antwerpsestraatweg in de richting van het dorpscentrum fietste, werd aangesproken en tegen gehouden door drie mannen. Een van deze mannen pakte zijn fiets af waarna het drietal met de fiets verdween. Benadeelde vertelde dat de drie verdachten een donkere huidskleur hadden en richting Bergen op Zoom verdwenen. De Gazelle herenfiets is nog niet terecht.

Diefstal handtas

ROOSENDAAL: Een 25-jarige Roosendaalse heeft gistermiddag aangifte gedaan van diefstal van haar handtas die zij in de middag in de telefooncel van de Philipslaan had laten staan. Toen zij snel terugging was haar tas weg. In haar handtas zaten vele documenten en een fiks geldbedrag.

Inbraak bedrijven

ROOSENDAAL: Werd er aangifte gedaan dat er op een bedrijf in de Stationsstraat aan de achterzijde een inbraak gepleegd was. Er werd een computer ontvreemd.

BERGEN OP ZOOM: In een loods op de van Aldegondebaan is ingebroken. Een ijzeren deur voorzien van hangsloten is opengebroken. Er zijn twee lasapparaten zijn ontvreemd.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 45-jarige Roosendaalse heeft vanmorgen aangifte gedaan van zakkenrollerij bij een supermarkt op de Roselaar. Uit de tas van aangeefster werd maandagmiddag omstreeks 13.30 uur een portemonnee met ongeveer 100 euro en pasjes ontvreemd. De vrouw ontdekte de diefstal bij de kassa.

Snelheidscontrole

RUCPHEN: Op diverse plaatsen binnen de gemeente Rucphen werd op snelheid gecontroleerd met de lasergun. Vier bestuurders van personenauto`s kregen een proces-verbaal. Hoogst gemeten snelheid buiten de bebouwde kom bedroeg 102 km per uur.

Bron: Willem van Hooijdonk