Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 28 januari 2003

Op dinsdag 28 januari 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vergadering regioraad 29 januari 2003
Het college heeft ingestemd met respectievelijk kennis genomen van de voor de regioraad van 29 maart 2003 geagendeerde voorstellen, met uitzondering van het agendapunt over de zone-indeling voor het openbaar vervoer. Belangrijkste onderwerpen die op de agenda staan zijn: de Beleidsnotitie WGR-plus, Intentieverklaring article 6 (Europees werkgelegenheidsproject geïnitieerd door Capelle aan den IJssel), samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie en plan Zuidplaspolder en subsidieverordening personenvervoer. Overeenkomstig de motie van de Capelse gemeenteraad wijst het college het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de Regio Rotterdam Rijnmond inzake de herindeling van de zones van het openbaar vervoer af.

Ophalen huisvuil op zaterdag
Het college heeft ingestemd met het voorstel van de directie van de NV Milieuservice AVR-Capelle aan den IJssel om ook op zaterdag huishoudelijk restafval op te halen in de wijken die te kampen hebben met vuiloverlast rondom containeropstelplaatsen. Na overleg tussen alle partijen blijkt een extra inzameldag de beste oplossing om de geconstateerde knelpunten op te lossen. De extra kosten hiervoor van 89.000,-- worden ten laste gebracht van nieuw beleid uit het budget van NV MAC.

Rapportage bouwgrondexploitaties
Het college heeft ingestemd met de rapportage bouwgrondexploitaties nr. 2020-04 d.d. 6 december 2002. De rapportage staat geagendeerd voor de vergaderingen van de commissie Ruimte en de gemeenteraad in februari.

Opdrachtverstrekking voor verrichten werkzaamheden op kunstzinnig gebied
Het college heeft besloten de bestaande samenwerking met de heer C.F.J. de Jong om werkzaamheden voor de WOPs te verrichten op kunstzinnig gebied, te continueren. Omdat de heer De Jong gemeenteraadslid is en het raadsleden niet is toegestaan buiten dienstbetrekking tegen beloning werkzaamheden te verrichten ten behoeve van de gemeente, zal ontheffing van dit verbod worden gevraagd bij de Provincie Zuid-Holland.

Definitief gemeentelijk rioleringsplan (GRP) 2001-2005 Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland hebben gevraagd om op een aantal punten uit het GRP een nadere toelichting te geven. Daarnaast voorzagen zij enkele punten van commentaar. Het college heeft een conceptbrief vastgesteld, waarin de vragen van de provincie worden beantwoord en een lijst van aanpassingen is opgenomen.

Tijdelijke vervanging wethouder Moerkerke
Het college heeft besloten om gedurende de ziekte van wethouder Aart Jan Moerkerke de bestuurlijke aansturing van een aantal van diens portefeuilleonderdelen onder te brengen bij wethouder Tineke Keuzenkamp en burgemeester Joke van Doorne. Tineke Keuzenkamp zal het wijk- en buurtbeheer en het wijkwethouderschap Schollevaar waarnemen. Joke van Doorne zal dit doen voor communicatie, veiligheid, stadstoezicht, personeel, ict en facilitaire dienst. Gezamenlijk zullen zij zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van interactief beleid.