Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-01-2003 Heerlen; verdachte aangehouden (RKey; 16.50 u) Dinsdag, 28 januari 2003

Limburg-Zuid

Heerlen; verdachte aangehouden

Het Team Grootschalige Opsporing van de politieregio Limburg-Zuid heeft vandaag, dinsdag 28 januari 2003, in Maastricht een 31-jarige man uit Aken (D) aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Patrick van der Bolt uit Heerlen. Gelijktijdig werden vandaag in het kader van het recherche-onderzoek en onder leiding van de officier van justitie en rechter commissaris, op twee plaatsen in Nederland, maar ook op drie plaatsen in Duitsland, huiszoekingen verricht. De verdachte is ingesloten en het onderzoeksteam zet het onderzoek voort.

Op tweede kerstdag, donderdag 26 december 2002, werd in een woning aan het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen het stoffelijk overschot van de 36-jarige Patrick van der Bolt. Er is sectie op het stoffelijk overschot van Patrick verricht. Het slachtoffer is op gewelddadige wijze om het leven gekomen. Het ongeveer 25 leden tellend rechercheteam van het Team Grootschalige Opsporing (vroegere recherche bijstandsteam) dat op deze zaak is gezet, zet het onderzoek voort.

In het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.