Persbericht

Korfbalprominenten trainen Goese jeugd

Op dinsdag 28 januari a.s. vindt in Sportpunt Zeeland te Goes van 18.30-19.30 uur een korfbalclinic plaats voor de B-junioren teams van de vier Goese korfbalverenigingen. Deelnemende verenigingen zijn Togo, Tjoba, Blauw-wit en Olympia.
Deze clinic wordt gegeven door twee doorgewinterde spelers van het nationale korfbalteam: Dennis Voshart en Leon Simons. Deze beide internationals hebben een indrukwekkende staat van dienst. Leon Simons heeft 26 interlands bij het Nederlands team op zijn naam staan. Hij korfbalt sinds zijn vijfde en heeft met zijn club PKC/Café Bar verschillende landstitels en twee Europacups voor clubteams behaald. De Zeeuwse topkorfballer Dennis Voshart speelt in het Nederlands team, heeft 42 interlands op zijn naam staan en is enkele jaren geleden uitgeroepen tot Zeeuws Sporter van het jaar.

Om 18.15 uur, voorafgaand aan de clinic, zullen Dennis Voshart en Leon Simons in Sportpunt Zeeland de verloting en prijsuitreiking verrichten van een aantal vrijkaarten voor de korfbalinterland van 1 februari a.s. De vrijkaarten worden verloot onder de schoolkinderen die deelnemen aan de schoolsportkennismaking korfbal. Deze kennismaking organiseert de SMWO Welzijn in het kader van Schoolsport Goes samen met korfbalvereniging Blauw-wit. De kennismaking met korfbal voor de Goese basisschooljeugd omvat vier bijeenkomsten, waarvan de eerste op 28^ januari van 17.30 18.30 uur plaatsvindt in Sportpunt Zeeland.

Interland Nederland-België 1 februari a.s.

Dennis Voshart en Leon Simons zullen ook zaterdagavond 1 februari acte de présence geven in Goes. Dan vindt er een interlandwedstrijd plaats tussen de nationale teams Nederland en België, de sterkste korfballanden ter wereld. Deze interland vindt plaats op 1 februari in Sportpunt Zeeland. Om 18.00 uur spelen de junioren, om 20.00 uur de senioren. Kaartverkoop via Sportpunt Zeeland te Goes.