Griffioen krijgt subsidie voor ondergrondse schietbaan

datum: 28 januari 2003

Schietvereniging Griffioen gaat een nieuwe accommodatie in de geluidswal in het gebied Stadstuin in Nieuwland bouwen. De plannen zijn in een vergevorderd stadium. De subsidie die de vereniging ontvangt is vastgesteld op ruim 45.000 euro. Ook stelt de gemeente zich garant voor de geldleningen die de Griffioen afsluit.

De schietbaan wordt 100 meter lang en wordt grotendeels ingebouwd in de geluidswal. Alleen het toegangsgebouwtje zal zichtbaar zijn. De voorbereidingen voor de bouw hebben meer tijd in beslag genomen dan was gepland. Oorzaak daarvan is dat de bouw in de geluidswal zware veiligheids- en milieueisen met zich meebrengt. De bouwvergunning is inmiddels afgegeven. Volgens de planning is de baan in januari 2004 gereed.

Al in 1997 besloot de gemeente grond te reserveren in het plan Stadstuin in Nieuwland voor een onderkomen voor Schietvereniging Griffioen. De schietvereniging gaat deze accommodatie realiseren aan de Forel. De schietvereniging ontvangt volgens de subsidieregeling particuliere sportaccommodaties subsidie voor de kosten van aansluitingen voor gas, elektra, water en riolering en voor een hek rond het onderkomen. In totaal gaat het om een bedrag van 45.378 euro. Daarnaast stelt de gemeente zich garant voor de betaling van de rente en aflossing van geldleningen door de vereniging. De kosten van de aanleg van de schietbaan wil de schietvereniging terugverdienen door verhuur van de baan op doordeweekse dagen. De politie regio Utrecht is hoofdhuurder en zal de banen dagelijks op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur gebruiken.