KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Samenwerking Grolsch en Warsteiner in Italië

Koninklijke Grolsch N.V.

PERSBERICHT

Enschede, 28 januari 2003

SAMENWERKING GROLSCH EN WARSTEINER IN ITALIE

Warsteiner Italia zal met ingang van januari 2003 het Grolsch-merk vertegenwoordigen in Italië. Het Grolsch-merk is reeds enige jaren aanwezig op de Italiaanse markt en is nu toegekomen aan een volgende fase in haar groei. Met Warsteiner Italia weet Grolsch zich verzekerd van een partner, die het Grolsch-volume in Italië verder kan uitbouwen.

Warsteiner Italia, een dochteronderneming van Warsteiner Brauerei, is een in Verona gevestigde verkoop-, marketing- en distributieorganisatie. Het Warsteiner-merk heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de grootste importbieren op de Italiaanse markt. Daarnaast beschikt Warsteiner in Italië over een eigen netwerk van drankengroothandels.

Met de samenwerking geven Warsteiner Brauerei Haus Cramer en Koninklijke Grolsch N.V. verdere invulling aan de begin 2002 aangekondigde alliantie. Eerder al heeft dit geleid tot de gezamenlijke inkoop van verpakkingsmaterialen, hulpgrondstoffen en andere goederen. Het blijft de intentie van beide brouwerijen om de samenwerking verder uit te breiden. Op deze manier willen de brouwerijen hun positie en concurrentiekracht in de concentrerende wereldbiermarkt versterken, zonder daarbij afbreuk te doen aan hun zelfstandigheid.


---

Voor achtergrondinformatie: Zie bijlage