UPC NEDERLAND

UPC Nederland en MGM Worldwide introduceren nieuw filmkanaal

Toegang tot grootste filmbibliotheek ter wereld

Amsterdam, Santa Monica (Verenigde Staten), 28 januari 2003 - Vanaf 1 maart 2003 geeft UPC Nederland als eerste kabelbedrijf in Nederland het Engelstalige filmkanaal MGM Movie Channel door. Dit is kabelbedrijf UPC Nederland overeengekomen met MGM Worldwide Television Distribution, onderdeel van Metro-Goldwyn-Mayer Inc. MGM Movie Channel zal een van de vele extra televisiekanalen worden in UPC Digital, het digitale televisieaanbod van UPC Nederland.

Onder de naam UPC Digital biedt UPC Nederland interactieve digitale televisie via haar moderne kabelnetwerk. Met een geavanceerde Set Top Computer aangesloten op de televisie krijgen klanten een hogere kwaliteit beeld en geluid, keuze uit extra televisiekanalen, e-mailen via de televisie en een scala aan interactieve diensten. Klanten kunnen films bestellen (near-video-on-demand)en games spelen met de afstandbediening. Ook kunnen ze luisteren naar 47 non-stop muziekzenders. Via de elektronische programmagids is in één oogopslag duidelijk wat er op televisie is te zien.

4.000 films

Het nieuwe Engelstalige filmkanaal MGM Movie Channel biedt kijkers dag en nacht een grote variëteit aan films. Met 4.000 titels beschikt MGM over de grootste bibliotheek van moderne films ter wereld. De bibliotheek bevat films als Annie Hall, Bull Durham, The Fortune Cookie, Last Tango in Paris, The Manchurian Candidate, Midnight Cowboy, The Misfits, Moonstruck, Network, Paths of Glory and The Pink Panther.

Managing Director Barry Wilson van UPC Nederland onderstreept het belang van de samenwerking met MGM: 'Onze klanten kunnen zo profiteren van onze voortdurende inspanningen om hen via UPC Digital meer informatie en entertainment te bieden. We zijn er trots op dat we ze met MGM Movie Channel 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen laten genieten van een enorme schat aan films.'

Executive Vice President Bruce Tuchman van MGM: 'UPC Nederland is het grootste kabelbedrijf op een van de grootste kabeltelevisiemarkten van Europa. We zijn erg blij met deze overeenkomst. Het biedt klanten van UPC Digital een nog grotere keuze uit duizenden aantrekkelijke films. Gelijktijdig opent deze samenwerking voor ons de deur tot een belangrijke kabeltelevisiemarkt.'

UPC Nederland

UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications N.V. (Euronext Amsterdam: UPC; Verenigde Staten: Over The Counter Bulletin Board:UPCOY) en is met zo'n 2,3 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie (UPC Telefonie) en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.

MGM Worldwide

MGM Worldwide Television Distribution is verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van film- en televisieproducties en -coproducties voor Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. Via het distributiebedrijf zijn circa 4.000 bioscoopfilms en ruim tienduizend televisieafleveringen beschikbaar op de wereldwijde televisiemarkt. Met de distributie van MGM Movie Channel in Nederland is het entertainmentbedrijf wereldwijd actief in meer dan 90 landen, waaronder Latijns-Amerika, Europa, India, Israël, Turkije en Nieuw-Zeeland.

= = =

Noot aan de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: - UPC Nederland, Ronald van der Aart, telefoon 06 21 89 82 75 - MGM Worldwide, mrs. Lea Porteneuve, telefoon 00 1 310 449 3660

Of surf naar:

http://www.upc.nl http://www.mgm.com.

Noot aan de beeldredactie:

Beeldmateriaal van MGM is beschikbaar via UPC Nederland, Ronald van der Aart, telefoon 06 21 89 82 75.

UPC N.V.

28 jan 03 08:31