Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

28 januari 2003

30 miljoen euro aan orders in België

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van circa 30 miljoen euro ontvangen voor diverse projecten in België. Deze orders zijn verworven door diverse business units van Imtech Belgium.

In België behoort Imtech tot de top drie van technische diensterleners. De activiteiten omvatten de kerncompetenties elektrotechniek, werktuigbouw en ICT in de marktsegmenten utiliteit en industrie.

In opdracht van Janssen Pharmaceutica, dochter van Johnson & Johnson, is Imtech verantwoordelijk voor alle HVAC-oplossingen (Heating, Ventilation & Airconditioning) in het nieuw te realiseren Discovery & Research Center van in Beerse. In dit hightech laboratorium vindt de concentratie plaats van alle researchactiviteiten van deze farmaceut op het gebied van maag-, darm- en zenuwziekten.

Imtech is ook verantwoordelijk voor de complete lucht- en klimaattechnologie, de brandbeveiliging, gebouwbeheersing en sanitaire installaties in het 100.000 m² grote multifunctionele complex Euroblok II. Dit is een beeldbepalend multifunctioneel complex met kantoren, winkels en een parkeergarage in het centrum van Brussel. In het gebouw worden diverse geavanceerde technische oplossingen aangebracht, waaronder de nieuwste LON-technologie (LonWorks Network Operating System). In een aan te leggen communicatienetwerk met 15.000 informatiepunten worden alle systemen en installaties uitgerust met een standaardchip, waarmee geïntegreerde controle, bediening en interactie vanaf elk willekeurig informatiepunt mogelijk is.

In opdracht van Bouwfonds Vastgoed & Ontwerp, ING Real Estate en met tussenkomst van ingenieursbureau Oranjewoud heeft Imtech eveneens opdracht ontvangen voor een deel van de technische infrastructuur in het nieuw te realiseren Waasland Shopping Center, een winkelcentrum met circa 150 winkels in Sint Niklaas. Imtech zorgt onder meer voor de energievoorziening, de HVAC-oplossingen (Heating, Ventilation & Airconditioning) en sanitaire installaties.