Ariba neemt Goodex AG over

Sourcing-diensten Goodex belangrijk voor Ariba's dienstverlening

Schiphol-Rijk, 28 januari 2003 - Ariba, Inc., leverancier van toepassingen op het gebied van Enterprise Spend Management, neemt Goodex AG over. Goodex is één van de belangrijkste Europese dienstverleners op het gebied van strategische sourcing.

Goodex, opgericht in 1999, adviseert klanten over strategische sourcing en inkoopprojectactiviteiten. Het bedrijf heeft sindsdien voor meer dan 1,5 miljard euro aan online sourcing events georganiseerd en afgewikkeld. De overname betekent dat de wereldwijde serviceactiviteiten van Ariba sterk zullen toenemen. Bovendien kan Ariba haar Europese klanten meer toegevoegde waarde bieden in de vorm van lokale vaardigheden, kennis, marktervaring en toegang tot leveranciers. Klanten kunnen hierdoor zelf hun strategische sourcingprocessen verder ontwikkelen en optimaliseren.

"Steeds meer bedrijven zien de enorme waarde die een bedrijfsbrede sourcing-strategie kan bieden, en willen zelf ook meer technologie bij hun sourcingactiviteiten inzetten. Ofschoon zij de technologie zelf inzetten doen zij hierbij wél graag een beroep op extern beschikbare kennis en ervaring", aldus Bob Calderoni, president en CEO van Ariba. "Deze acquisitie zorgt voor een verbreding van onze sourcingoplossing, omdat we de focus en expertise van Goodex kunnen combineren met onze bewezen software en ons eigen dienstenplatform. Zo helpen we onze klanten enterprise sourcing als eigen core competence te ontwikkelen, onderdeel uitmakend van hun enterprise spend management strategie."

"Goodex voorziet ons van een gespecialiseerde groep van hoog opgeleide sourcingspecialisten en projectmanagers, die veel toegevoegde waarde kunnen bieden voor onze klanten en prospects in heel Europa. Vooral ook omdat taalbarrières, culturele en lokale verschillen sourcing tot een uitdaging maken voor veel internationaal werkende bedrijven," voegt Kevin Costello, Executive Vice-President van Ariba Solutions Delivery daaraan toe. "Goodex completeert onze bestaande sourcingdiensten in de US en Japan, waardoor we onze klanten nu wereldwijd beter kunnen bedienen."

"De vaardigheden, kennis en het intellectueel eigendom dat Goodex in de laatste drie jaar heeft opgebouwd vormen een belangrijke aanwinst voor Ariba in Europa. We zijn ervan overtuigd dat de Ariba klanten veel baat zullen hebben bij deze overname", aldus Dr. Manfred Heil, CEO van Goodex.

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.