Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persberichten district Heuvelrug, 08.45 uur

Mishandeling krantenjongen opgelost

VEENENDAAL Het wijkteam van politie wijk West in Veenendaal heeft na onderzoek de mishandeling van een 14-jarige krantenjongen op het Beurtschip op 31 december 2002 opgelost. Hij was kranten aan het bezorgen toen een jongen zonder aanleiding een rotje in zijn krantentas gooide. Daarop duwde hij deze jongen weg die vervolgens begon te schoppen en te slaan. Daarna ging zijn agressor er vandoor. Een groep jongens die bij de mishandeling aanwezig was, ontfermde zich over de gewonde jongen. Hij liep door de geweldpleging letsel op aan zijn gelaat.

Het wijkteam deed onderzoek en hoorde half januari een 16-jarige verdachte uit Veenendaal. De jongen heeft een bekennende verklaring afgelegd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich gaan verantwoorden voor de kinderrechter.

Onder invloed achter het stuur

RHENEN Een 47-jarige man uit Rhenen is in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.10 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de Cuneraweg toen hij onderworpen werd aan een blaastest. Het bleek dat de man teveel gedronken had (575 ugl/ 1,4 promille). Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en er is proces verbaal opgemaakt.

Op de Rijksstraatweg in Elst werd dinsdagochtend rond 00.35 uur een 38-jarige man uit Soesterberg aangehouden met een slok teveel op. Nadat hij op het politiebureau 545 ugl (1,25 promille) blies, kreeg hij een proces verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Man met gestolen auto aangehouden

VEENENDAAL Een 32-jarige man uit Bremen (Duitsland) is dinsdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Rondweg West. surveillerende agenten zagen even daarvoor een auto over de Rijskweg A12 met hoge snelheid voorbij komen. Na raadpleging van de meldkamer bleek deze auto in november in Rotterdam gestolen te zijn.

De auto werd gevolgd en gestopt op de Rondweg West. De man is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. Ook de auto is in beslag genomen.