Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum28 januari 2003
Nummer persbericht p010

Liever geen eendjes voeren

Bij de vijver in het Kronenburgerpark worden deze week bordjes geplaatst met de boodschap: 'voer de eenden liever niet'. Dit om milieuschade te beperken. Op een apart informatiepaneel wordt uitgelegd waarom.

In 2001 is de vijver opgeknapt, omdat het natuurlijk evenwicht te sterk was verstoord. Vissen konden er nog amper leven. De vijver leek soms op een groene soep. Dit kwam deels door het grote aantal eenden. Hun poep verstoort het natuurlijk evenwicht in het water.
Na de opknapbeurt zijn vorig jaar ondermeer waterplanten aangebracht om het natuurlijk evenwicht te verbeteren en is de fontein anders ingesteld, waardoor het water nu meer zuurstof bevat. Eenden horen bij een vijver. Maar teveel eenden schaden het milieu. Het aantal dat zich bij de Kronenburgervijver ophoudt moet daarom worden verminderd. Dit kan door de eenden niet meer te voeren. Veel eenden zullen dan naar andere plekken trekken waar meer voedsel te vinden is. Bezoekers van het Kronenburgerpark wordt dan ook verzocht de eenden niet te voeren, zich te beperken tot het met mate uit de hand geven van brood. Wie brood over heeft kan dat in een aparte ton doen. De dierenverzorgers van het Kronenburgerpark voeren dat aan de andere dieren. Hierover zijn afspraken gemaakt met de Stichting Vrienden Kronenburgerpark. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.