Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.25 uur

Verkeerstoezicht

AMERSFOORT De politie heft maandag tussen 10.00 uur en 16.30 uur op diverse locaties waaronder het Neptunusplein, de Willem van Otterloostraat en het Operaplein een algehele verkeerscontrole gehouden.

Er werden negentien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en fout parkeren.

Illegale vreemdelingen

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond rond 19.00 uur drie mannen aangehouden die illegaal in Nederland verblijven. De drie uit Rusland (24 en 35 jaar) en Duitsland (24 jaar) stonden op de Westsingel muziek te maken als straatmuzikant en verkochten cds.

Bij controle bleek dat de drie niet in Nederland mogen werken. Zij zijn op het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek.

Veel buit in zicht

LEUSDEN Afgelopen donderdag 23 januari hield de politie een preventieve controle in het kader van het Autoproject Niets erin, Niets eruit! Bij een zeer groot deel van de autos bleek echter buit in het zicht te liggen.

De controle werd gehouden op de parkeerplaats bij een hotel aan de Philipsstraat in Leuden. Bij 162 autos werd geen buit in het zicht aangetroffen en was de auto goed afgesloten. Een van de autos werd echter open aangetroffen en bij 38 autos werd buit in het zicht geconstateerd. De politie adviseert de mensen geen buit in het zicht te laten liggen om daarmee aanleiding voor auto-inbrekers te voorkomen.