ANBO

ANBO-ontmoetingsdag voor homo-oudere

Utrecht, 14 januari 2003

Roze rimpels ontmoeten elkaar: ontmoetingsdag voor homo-ouderen

Op 29 januari aanstaande organiseert ANBO voor 50-plussers een ontmoetingsdag voor homo- en lesbische senioren in Friesland. De bedoeling van de dag is om in eigen kring te praten over ouder worden en zelfstandig blijven, over contacten leggen en ontplooiingskansen.

Homoseksuele ouderen zijn natuurlijk niet anders dan anderen. Maar toch kunnen ze zich in hun eigen dorp of stad soms wat verlaten voelen. Aansluiting bij leeftijdgenoten die bijvoorbeeld voortdurend willen praten over de kleinkinderen, is al wat lastiger. Homoseksuele senioren dragen voor hun gevoel vaak een geheim bij zich. Je wilt wel eens praten met gelijkgezinden, zodat je open kunt spreken en je verhaal kwijt kunt. Niet alle homo-senioren vinden makkelijk aansluiting binnen hun eigen ANBO-afdeling. Er wordt nog wel eens raar aangekeken wordt tegen mensen die zeggen homo of lesbisch te zijn.

Ontmoetingsdag
In elke provincie zal dit jaar een ontmoetingsdag plaatsvinden, om te beginnen in Friesland. De organisatie is in handen van de landelijke werkgroep ANBO-Roze. Op woensdag 29 januari zijn geïnteresseerden vanaf 10.00 uur welkom in het Tjaarda Hotel te Oranjewoud. Het karakter van de dag is ontmoeting, uitwisseling en vooruit kijken. Hoe wil ik wonen als ik ouder word? Welke ontwikkelingen zijn er rond wonen, welzijn en zorg, en wat betekent dat voor mij? Hoe voorkom je als homo- en lesbische senioren dat je geïsoleerd raakt van de samenleving. En voldoende nieuwe kennissen en vrienden blijft opdoen? De ontmoetingsdag kent een gevarieerd programma van kennismaking, inleidingen, discussie en uitwisseling. De ontmoetingsdag duurt tot circa 15.00 uur. De kosten om mee te doen bedragen voor ANBO-leden . 15,00 en voor niet-leden . 20,00.

Aanmelden
Heeft u belangstelling om mee te praten? Dan kunt u zich aanmelden op het gewestkantoor Friesland van de ANBO. Telefoon (0512) 51 85 40 (maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur), vraag naar Tineke Wijnstra. U kunt ook een briefje sturen naar ANBO-gewest Fryslan, Van Knobelsdorffplein 121, 9203 DH Drachten. Wilt u eerst meer weten? Bel dan met het landelijk bureau van de ANBO, Ineke van de Rotte, telefoon: (030) 233 00 81. Of stuur een mailtje naar i.vanderotte@anbo.nl.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving. Het Tjaarda Hotel is ook per treintaxi bereikbaar vanaf NS-station Heerenveen.

14 jan 03 12:55