Lankhorst Public Relations

Persinfo 1 Lorraine 2003

ICN

Vrijgegeven voor publicatie
Nijmegen, 14 januari 2003

Persinformatie Lorraine

In deze persinfo van de Lorraine staan diverse manieren om kennis te maken met de Lorraine, wat kiest u?

Inhoud

Gérardmer huivert voor 10e editie Festival van de Fantastische Film
Vogezen: ideale bestemming voor alle
wintersporters
Nieuwe Lorraine-gids: Chambres et Tables d'Hôtes

Gérardmer huivert voor 10e editie Festival van de `Fantastische' Film

Het dorp Gérardmer in de Vogezen huivert aan de vooravond van het 10e Festival van de `Fantastische' Film: Fantastic'Arts 2003. Vijf dagen lang (29 januari t/m 2 februari 2003) vullen griezel- en horrorfilms, ongelooflijke science-fictionverhalen en bizarre vertellingen het witte doek. Uit alle windstreken verzamelen regisseurs, schrijvers en acteurs van de `fantastische' rolprenten zich in de populaire vakantieplaats.

De organisatie selecteert een internationaal aanbod van originele, kwalitatief hoogstaande films die de afgelopen tien jaar tijdens het festival in Gérardmer zijn onderscheiden. Het programma vermeldt ook een serie korte films van nieuwe, talentvolle regisseurs. Het bekende ski- en watersportoord Gérardmer staat tijdens het festivaljubileum bol van de wonderbaarlijke taferelen en decors. Grimeurs, verhalenvertellers en muzikanten vergasten het publiek op `angstaanjagende, absurde en afschrikwekkende' optredens. Alles ter meerdere eer en glorie van de `Fantastische' Film. Programma en meer informatie over Fantastic Arts 2003: www.gerardmer-fantasticart.com

Vogezen: ideale bestemming voor alle wintersporters

De Vogezen, het bergachtige gebied met prachtige natuur in het zuiden van de Lorraine, vormt de ideale bestemming voor alle wintersporters. Jong of oud, ervaren of beginnend, avontuurlijk of rustzoekend; voor iedereen biedt de regio een breed scala aan mogelijkheden om te genieten van het winterse decor.

De vakantieganger kan kiezen uit zeven skidorpen: La Bresse, Gérardmer, Xonrupt-La Schucht, Ventron, Bussang, Saint Maurice sur Moselle en Le Valtin. De hoogtes variëren van ongeveer 650 tot ruim 1350 meter. Het gebied beschikt over meer dan 300 kilometer langlaufloipes. Maar ook skispringen, snowboarden en hanggliding boven de sneeuw zijn in het wintersportaanbod opgenomen. Alle stations beschikken over een hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Bij twee dorpen, La Bresse en Gérardmer, bestaat de mogelijkheid om na zonsondergang te skiën op verlichte pistes. Het aantal liften dat 's avonds geopend is, neemt toe. Wie een bijzondere ski-ervaring zoekt, kan de zonsopgang meemaken op de lange latten. Diverse pistes bij de twee stations zijn namelijk vanaf 's morgens 06.00 uur open.

Meer informatie:

Comité Régional du Tourisme de Lorraine
Abbaye des Prémontrés - BP 97
F-54704 PONT A MOUSSON CEDEX
Fax : 00 33 383 80 01 88
www.crt-lorraine.fr

Nieuwe Lorraine-gids :Chambres et Tables d'Hôtes

De populariteit van Chambres et Tables d'Hôtes stijgt de laatste jaren sterk in de Lorraine. Veel toeristen speuren bewust naar de bekende bordjes in de berm, die verwijzen naar adressen waar je bij inwoners van de streek kunt eten en overnachten. Aanschuiven aan de grote boerentafel, flesje wijn op tafel, kaas van het huis...en wakker worden met uitzicht op glooiende heuvels of uitgestrekte velden. Alsof je op visite gaat bij familie of vrienden.

Reden voor de regionale VVV en Gites de France om een nieuw gidsje te laten verschijnen met ongeveer 125 boerderijen, landhuizen, dorpswoningen en zelfs enkele kasteeltjes die gastvrij onderdak bieden. Ieder adres telt maximaal zes gastenkamers en een deel van de herbergiers serveert maaltijden, bereid met regionale producten. De adressen in het gidsje zijn verdeeld over de vier departementen die de Lorraine kent: Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle en Vogezen. Bij elk huis staat informatie vermeld over ligging, voorzieningen, aantal kamers/personen en prijzen.

Voor informatie over het boekwerkje of over de Lorraine kunt u terecht bij:

Voor meer informatie over Lorraine kunt u terecht bij: in Nederland:
Maison de la France
Prinsengracht 670
1017 KX AMSTERDAM
Telefoon: 0900 11 22 33 2 ( 0,45 per minuut)
Website: www.franceguide.com

In Frankrijk:
Comité Régional du Tourisme de Lorraine
Abbaye des Prémontrés - BP 97
F - 54704 PONT A MOUSSON CEDEX
Website:
www.crt-lorraine.fr
0301

Noot aan de redactie (