MUSEON

De Kracht van Taal: Haagse onderwijsdag in Museon

De Kracht van Taal
Haagse Onderwijsdag in Museon over taal en onderwijs. Een dag over poëzie, debat, gebarentaal, en nog veel meer.

Na de succesvolle onderwijsdag over intercultureel onderwijs in april 2002, organiseren het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding en het Museon op woensdag 29 januari 2003 wederom een Haagse Onderwijsdag. Het programma start om 8.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Aan de Onderwijsdag zijn geen kosten verbonden.

De Kracht van Taal
Taal speelt een grote rol in onderwijssituaties. Wij zijn ons niet altijd bewust van het effect en de kracht van taal. De Haagse Onderwijsdag zal gaan over taal in al haar schoonheid en diversiteit. Over poëzie, verhalen, lezen, drama, taalgedrag, (digi)taal onderwijs, de taal der muziek, cultuurinvloeden op taal, sprekend verleden, mime, gebarentaal en nog veel meer.

Motivatie
Tijdens de onderwijsdag in 2002 is deelnemers gevraagd suggesties te geven voor een nieuw onderwerp. Met grote meerderheid is dit Taal geworden.

Hoe
Door middel van korte panoramasessies en workshops geven schrijvers, leerkrachten, educatieve medewerkers, wetenschappers en jongeren hun kijk op taal. De nadruk ligt hierbij op de praktijk: hoe ga ik er straks mee aan de slag in de klas, in mijn museum, archief , bibliotheek of andere educatieve instelling? Naast presentaties en workshops zijn er spraakmakende optredens, waaronder een optreden van Aus Greidanus (toneelgroep de Appel) en Karel de Rooij (Mini en Maxi).
De dag wordt georganiseerd voor iedereen die werkzaam is in of voor het Haagse onderwijs: docenten primair, speciaal en voortgezet onderwijs, ROC-s en Hoger Onderwijs, PABO-studenten, leiders van peuterspeelzalen, educatieve medewerkers van musea, bibliotheken, milieudiensten, archieven, ambtenaren van de Dienst Onderwijs, schoolbegeleiders en politici. De dag wordt afgesloten door een creatieve presentatie door leerlingen van Haagse scholen

Noot voor de redactie,