Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN / VIANEN De politie heeft op dinsdag 28 januari op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Tussen 09.30 uur en 10.15 uur werd op de Jutpasestraatweg en Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein op snelheid gecontroleerd. Daarbij werden drie overtredingen geconstateerd: 74, 82 en 96 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt.

Op de Plettenburgerbaan in Nieuwegein werd van 11.00 uur tot 12.00 uur gecontroleerd. Achttien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

In de ochtenduren werd met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Stuartweg in Vianen. Vier bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

Straatroof

NIEUWEGEIN Op dinsdag 28 januari werd een man beroofd van zijn laptop.

Rond 12.30 uur liep een 38-jarige man uit IJsselstein in de Symfonietunnel. Hij hoorde dat hij van achteren -vanuit de richting van de Blokhoeve- werd genaderd door een bromfiets. Hij voelde dat iemand zijn laptoptas beetpakte waardoor hij een paar meter werd meegesleurd, waarna het handvat brak. Vervolgens zag hij dat de bijrijder van de bromscooter zijn laptoptas vast had.

Door de snelheid waarmee de beroving gebeurde, kon het slachtoffer maar een summier signalement van de verdachten geven: Zij reden op een voornamelijk zilverkleurige bromscooter met enkele zwarte onderdelen. De bestuurder droeg een donkerkleurige jas en de bijrijder had een licht blauwe jas aan met op de rugzijde een tekst in zwarte letters en hij had een zwarte ijsmuts op.

De politie verzoekt getuige(n) of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal

NIEUWEGEIN Op dinsdag 28 januari werden twee jongeren aangehouden voor de diefstal van een portemonnee.

Rond 16.15 uur zag de medewerker van een winkel aan de Boogstede dat twee jongens en een meisje de winkel verlieten. Daarbij ging het alarm van een detectiepoortje af. Een personeelslid verzocht het drietal terug te komen en daarbij ging het alarm weer af toen één van de jongens, 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, door het poortje liep. Toen hij zijn jas open deed, viel een nieuwe portemonnee op de grond. Daarop werd de politie gewaarschuwd en werd de jongen overgebracht naar het politiebureau.

De jongen verklaarde niet te begrijpen hoe hij aan de portemonnee was gekomen. Toen telefonisch contact met het meisje, 14 jaar oud en afkomstig uit Vianen, werd opgenomen, bekende zij spontaan de portemonnee te hebben gestolen en deze direct buiten de winkel aan de jongen te hebben gegeven. Het meisje is vervolgens naar het politiebureau gekomen en is daar aangehouden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.