Ingezonden persbericht

COLT serveert "ace" voor de Davis Cup

COLT Telecom realiseert hosting voor website Davis Cup, het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld.

Amsterdam, 28 januari 2003 - COLT Telecom Group plc (COLT), de belangrijkste Europese aanbieder van zakelijke communicatiediensten, maakt vandaag bekend dat zij een hostingovereenkomst heeft gesloten met de International Tennis Federation (ITF), het internationale bestuursorgaan van deze sport. Binnen deze overeenkomst zal COLT de hostingactiviteiten uitvoeren voor alle officiële websites van de ITF, zoals http://www.daviscup.com/. De Davis Cup is het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld, met een deelname van 142 landen.

COLT biedt zowel de hoge bandbreedte van haar uitgebreide pan-Europese netwerk als een krachtig platform, dat het mogelijk maakt om de verwachte grote hoeveelheid internetverkeer dat door het evenement wordt gegenereerd te verwerken. Daviscup.com is het startpunt voor fans die op zoek zijn naar real-time wedstrijdgegevens zoals live score-informatie, statistieken, persverslaggeving en foto's. De website trok vorig jaar 130 miljoen unieke bezoekers, 50% meer dan in 2001. Omdat tennis na voetbal de meest populaire sport is in Europa, verwachten de officials van de Davis Cup in 2003 opnieuw een stijging van minimaal 50%. In totaal verwachten ze meer dan 200 miljoen bezoekers op hun website.

De uitdaging voor COLT ligt in het succesvol beheren van die enorme toename in internetverkeer tijdens de wedstrijden om de Davis Cup. Deze wedstrijden vinden vier keer per jaar plaats, en zijn verantwoordelijk voor 90% van het totale jaarlijkse verkeer naar de site. De ITF was op zoek naar een betrouwbare oplossing voor de toename van gebruikers van de site. Voor COLT is gekozen vanwege haar reputatie van een goede klantenservice en haar uitgebreide pan-Europese netwerk. Dit netwerk garandeert een robuust en schaalbaar platform met een hoge beschikbaarheid.

Paul David, Directeur van Product Management and Marketing voor COLT: "Wij zijn verheugd met deze mogelijkheid om COLT's kwalitatief uitstekende netwerk en onze hosting-oplossingen aan de ITF, te tonen. We maken nu deel uit van de lange traditie die de Davis Cup beroemd heeft gemaakt, en bieden de beste moderne technologieën aan de fans."

ITF President Francesco Ricci Bitti zei bij het tekenen van de overeenkomst: "Tennis is een van de weinige echt wereldwijde sporten, en de BNP Paribas Davis Cup is een van de meest populaire evenementen. In totaal doen in 2003 meer dan 140 landen mee aan de Davis Cup, wat zorgt voor enorm veel aandacht op het internet. Wij zijn verheugd dat we in COLT een partner gevonden hebben die onze vereisten begrijpt en zal zorgen voor een vlotte levering van nieuws en informatie over de Davis Cup en Fed Cup aan onze miljoenen fans."

De BNP Paribas Davis Cup is de grootste jaarlijkse internationale competitiesport in teamverband, waarvoor zich voor 2003 maar liefst 142 landen hebben ingeschreven. De hoofdsponsor is BNP Paribas, de officiële bank van de Davis Cup. Andere internationale sponsors zijn Adecco (uitzendorganisatie), Hugo Boss (mannenmode) en Ajilon (IT-werving en -dienstverlening). COLT Telecom wordt samen met Wilson een officiële partner van de Davis Cup.


- Einde bericht -

Opmerking voor de redacteur
COLT wordt altijd geschreven in HOOFDLETTERS.

Over COLT
COLT Telecom Group plc is een vooraanstaande Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatiediensten. COLT Telecom heeft lokale breedbandverbindingen in 32 steden in dertien landen. Deze netwerken worden ondersteund door een aantal Internet Solution Centres, en zijn onderling verbonden door een breedband-glasvezelnetwerk met een lengte van 15.000 kilometer. Dit netwerk bedient meer dan 15.000 klanten.

De aandelen van COLT Telecom Group plc worden verhandeld op de London Stock Exchange (CTM.L) en Nasdaq (COLT). Meer informatie over COLT en haar producten en diensten kunt u vinden op http://www.colt.net./

Over ITF
De ITF is het wereldwijde bestuursorgaan van de tennissport en is verantwoordelijk voor de spelregels. Naast deze administratieve rol is de ITF ook eigenaar en internationaal rechthebbende partij van de twee grootste internationale teamcompetities in de sportwereld: de BNP Paribas Davis Cup en de Fed Cup. De ITF organiseert daarnaast de olympische tennisevenementen namens het IOC. De technische afdeling van de ITF bewaakt de ontwikkelingen op het gebied van uitrusting en technologie en de arbitrageafdeling is verantwoordelijk voor de opleiding en kwaliteitsverbetering van scheidrechters over de gehele wereld. De ITF organiseert meer dan 650 weken aan professionele toernooien voor zowel mannen als vrouwen. Via de ontwikkelingsafdeling, die als taak heeft de voortgang van de tennissport in het algemeen te bewaken, beheert de ITF zowel de junioren- en teamcompetities als de internationale tennisevenementen en programma's voor rolstoelgebruikers en veteranen.

Neem voor meer informatie contact op met:

COLT Telecom Nederland B.V.
Brigitte Buijs
Manager Marketing Communications Benelux
Telefoon: +31 (0)20 888 20 20
e-mail: brigitte.buijs@colt-telecom.nl

ITF Communications
Barbara Travers
ITF Communications
Tel: + 44 20 8392 4632

Analysts and Investors
John Doherty
Director Investor Relations
COLT Telecom Group
Email jdoherty@colt-telecom.com
T: +44 (0)20 7390 3681