Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 5-2003

Rectificatie
In Midden-Brabant van 15-01-2003 hebben wij gepubliceerd: Mevr. E. Damen-v.d.Berg, Coeveringslaan 49, uitbreiden woonhuis. Dit moet zijn:
Mevr. E. Damen-v.d.Wetering, Coeveringslaan 49, uitbreiden woonhuis.


-A. van den Oetelaar, Vresselseweg 5 a, uitbreiden woonhuis
-A. van Heesch, Rozenstraat 3, herbouw veestal (i.v.m. stormschade), Vresselseweg 40

-P. Voorn, Julianastraat 26, uitbreiding woonhuis Florisstraat 61
Aanvraag sloopvergunning

-J. Derks, Veghelseweg 70, sloop berging/garage
-Café Biljart 't Pumpke VOF, Borchmolendijk 11 Verleende bouwvergunningen

-Margrietstraat 13, bouw dakkapel

-Margrietstraat 11, bouw dakkapel

-Rooise Heide 6, bouw bijgebouw

-Sluitappel ongen., bouw woning met bijgebouw
-Van Rijckevorsel van Kessellaan 1, uitbreiden kantine
Verleende sloopvergunning

-Rooise Heide 6, sloop diverse bijgebouwen

-Sluitappel ongen., sloop atelier

Verleende aanlegvergunning

-Vresselseweg 25, aanleg amfibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling
Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel.(0413)481339

Uitbreiding badkamers

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun de volgende
- uitbreiden badkamer aan de Mariannestraat 20, v.r.v. N. Beenker
- uitbreiden badkamer aan de Mariannestraat 22, v.r.v. D.W. van Wijlen
- uitbreiden badkamer aan de Kalmoes 7, v.r.v. H.A.M. van Aarle De bouwplannen voldoen niet aan het ter plaatse geldende Aangezien de genoemde bouwplannen voldoen aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van de bestemmingsplannen te verlenen.
De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 30 januari 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze Aanlegvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek om aanlegvergunning is ingediend voor:

-het graven en dempen van diverse sloten/watergangen, ter plaatse van de percelen gelegen nabij Spierkesweg/Jekschotseweg, door de heer V.d Ven;

-het aanleggen van een tweetal paddenpoelen en het afgraven van de bouwvoor, ter plaatse van de percelen gelegen nabij Ostayweg/Stokvenweg, door Staatsbosbeheer.

De plannen liggen met ingang van donderdag 30 januari 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Ingevolge artikel 46 lid 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is een ieder in de gelegenheid binnen deze termijn schriftelijk zijn zienswijze naar voren te brengen.
Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481341
Plan Mariëndael
De gemeenteraad heeft op 12 december 2002 besloten om de bevoegdheid ex artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ten behoeve van het plan Mariëndael e.o., te delegeren aan het college van Het besluit ligt met ingang van donderdag 30 januari aanstaande voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
tel. (0413)481351
Donderdag 30 januari
K.V.O. Nijnsel; papier-container aan de achterzijde van de Beckart

Zaterdag 1 februari
Oudervereniging Basisschool Dommelrode; papiercontainer bij Basisschool Dommelrode
Buurtschap Oud-Rijsingen ; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481340

Inzameling groot wit- en bruingoed

Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 14 februari a.s. kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 10 februari tot 16.00 uur op onderstaand nummer.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van e 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart, die uiterlijk dinsdag 11 februari bij Van Kaathoven binnen moet zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 14 februari vanaf 07.30 uur aan de straat te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat. Hertog Hendrikstraat afgesloten.
In verband met de werkzaamheden aan een pand in de Hertog Hendrikstraat wordt op dinsdag 4 februari een kraan in de Hertog Hendrikstraat geplaatst. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden afzettingen geplaatst. De winkels blijven gewoon bereikbaar.
De kraan wordt om 07.30 uur geplaatst en zal in de loop van de middag weer vertrekken.
tel. (0413)481391
Weginspecties
De komende tijd wordt er een nieuw plan voor wegbeheer opgesteld. Om dat plan goed vorm te kunnen geven moeten de gemeentelijke wegen worden geïnspecteerd. Die inspectie zal de komende 4 weken plaats vinden, in beginsel steeds op de woensdag, donderdag en vrijdag. De inspectie geschiedt vanuit een langzaam rijdende auto met zwaailicht en de aanduiding "weginspectie". Wij informeren u hierover omdat de auto mogelijk uw aandacht trekt.
tel. (0413)481372

Werkzaamheden A50

-aanbrengen onderwaterbeton

-stralen van contrasterende belijning

-vlakheidsmetingen.

Op donderdag 30 januari gaat de aannemer van Rijkswaterstaat de contrasterende belijning op de wegvakken door middel van stralen verwijderen. Eerdere pogingen om de lijnen, die niet meer in gebruik zijn, met zwarte verf onzichtbaar te maken hebben niet het gewenste resultaat. Daarom is alsnog voor stralen gekozen. Tijdens het stralen zal het verkeer last ondervinden van de afzetting die wordt gebruikt.

Van de rijdende afzetting wordt op dezelfde dag gebruik gemaakt om op de N265 tussen Nijnsel en Son en Breugel langsvlakheidsmetingen te doen. Ook hiervan zal het verkeer op de N265 last ondervinden.

Op dezelfde donderdag 30 januari gaat de aannemer weer onderwaterbeton storten. De werkzaamheden starten op donderdagmorgen om 07.00 uur en zullen in een continue proces doorgaan tot de volgende ochtend 07.00 uur. Naar verwachting zal de omgeving weinig hinder ondervonden van de werkzaamheden.

Afdeling Wegen en Groen,
tel. (0413)481372
Rijkswaterstaat,
tel. (0413)420737
"Handhavingsdocument Flora- en faunawet Noord-Brabant" Op 1 april 2002 is de Flora- en faunawet in werking getreden. Daarmee is de regelgeving die betrekking heeft op de bescherming van planten- en diersoorten in één wet opgenomen.
Ter inzage
De definitieve tekst van het Handhavingsdocument Flora- en faunawet is vastgesteld na een inspraaktermijn. Dit document ligt nu samen met een overzicht van de ontvangen zienswijzen en de reacties van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant daarop ter inzage in het gemeentehuis bij voorlichting.
Ook is het document te vinden op de internet site www.brabant.nl onder de rubriek Natuur. Daar kunt u het document ook downloaden.

Afdeling Centrale Ondersteuning (Voorlichting), tel. (0413)481220

Cursus "Natuurbeheer in je omgeving"

Wat zijn struweelvogels; waarom trekken vogels in het voorjaar naar Nederland; waar overwinteren vleermuizen; is een hagedis afhankelijk van een poel ? Dat zijn vragen waarop u een antwoord krijgt in de cursus "Natuur in je omgeving".

In het kader van het Interregproject Groene Woud-Groen Hage(n)land is de gemeente Sint-Oedenrode in de gelegenheid gesteld om de cursus " Natuur in je omgeving" aan te bieden. De opzet van deze cursus is om deelnemers meer zicht te geven op de mogelijkheden van particulier natuurbeheer en hierdoor het enthousiasme voor en de betrokkenheid bij het agrarisch cultuurlandschap te vergroten. Deze cursus is al enkele malen aangeboden door de gemeente Sint-Oedenrode en door de Landinrichting Sint-Oedenrode. Vooral belangstellenden die toen hun kans hebben gemist worden opgeroepen zich nu in te schrijven voor deze cursus maar de cursus staat vanzelfsprekend ook open voor andere agrarische ondernemers en burgers uit het buitengebied van Sint-Oedenrode.
De cursus omvat een 4-tal lesavonden en is gepland op dinsdag 18 en 25 maart en op 1 en 8 april, steeds van 20.00-22.30 uur. De cursus wordt met een in overleg met de deelnemers vast te stellen excursiedag afgesloten. De cursus wordt geleid door een 2-tal docenten van Helicon-opleidingen uit Boxtel en vindt plaats in de kantine van de gemeentewerf aan de Eerschotsestraat.
Daarnaast is het de bedoeling om in het najaar een vervolgcursus "Cultuurhistorie in je omgeving" aan te bieden. Voor het volgen van deze cursus is het wenselijk dat u de cursus "Natuurbeheer in je omgeving" reeds hebt gevolgd.

Voor aanmeldingen en/of nadere informatie over de cursus-inhoud kunt u contact opnemen met de heer L. Hagelaars, telefonisch bereikbaar onder (0413)-481392.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een
- 1 beuk en 1 berk, staande in de achter- en zijtuin van de woning aan de Koninginnelaan 124, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.
Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 2 linden, staande langs de Kerkstraat, tegenover de woningen met huisnummer 5 tot en met 9, in verband met het bouwrijp maken van het terrein voor het plan Kerkstraat.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.


- 2 eiken, staande in de berm van de N265 ter hoogte van de hectometerpalen 10,7 en 15,7, in verband met de slechte vitaliteit van de bomen.

- 25 populieren, staande langs de perceelsgrenzen van het perceel Sectie N, nummer 50, gelegen nabij de Goeiendonk.
- 2 populieren, staande in de berm van de Schoorse Hoefstraat, ter hoogte van het perceel sectie N nummer 604, plaatselijk bekend als Hoogstraat 54.
Tel. (0413) 481380

Beter (W)eten

Gezond eten is beter (w)eten. Tien tips om gezond én lekker te eten zijn:

-Eet gevarieerd. Zo krijgt u alle voedingsstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft.

-Let op vet. Wees zuinig met verzadigd vet (vooral in dierlijke producten zoals vlees, kaas, melk, eieren, koekjes en snacks) en kies voor magere of halfvolle producten.

-Eet ruimschoots brood en aardappelen. Zonder dat u er snel dik van wordt kunt u naar hartelust eten van brood, aardappelen, maar ook rijst, pasta en peulvruchten. Deze producten zijn rijk aan zetmeel en vezels, en bevatten nauwelijks vet.

-Eet volop groenten en fruit. Door elke dag twee ons groenten en twee stuks fruit te eten, krijgt u vele onmisbare vitamines, mineralen en vezels binnen.

-Houd uw gewicht op peil. Doe dit door verstandig te eten en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Overgewicht kan namelijk leiden tot gezondheidsklachten.

-Wees zuinig met zout. Dit voor een gezonde bloeddruk. Breng uw eten liever op smaak met kruiden en specerijen.

-Drink veel, maar wees voorzichtig met alcohol. Drink minimaal 1 liter per dag voor de afvoer van afvalstoffen en ter voorkoming van uitdroging.

-Eet niet de hele dag door. Dit is slecht voor uw gebit (en gewicht). Spaar uw tanden en kiezen door niet vaker dan viermaal per dag iets tussendoor te eten.

-Ga hygiënisch en veilig met uw voedsel om. De voornaamste oorzaak van voedselvergiftiging is het eten van bedorven en door schadelijke bacteriën besmet voedsel.

-Lees wat er op de verpakking staat. Op de verpakking van voedingsmiddelen vindt u veel nuttige informatie, bijvoorbeeld over de houdbaarheid, ingrediënten en voedingswaarde.

Wilt u meer weten over goede voeding? Vraag dan de gratis folder bij de GGD aan, telefoon 013 - 464 39 11. Met vragen over voeding kunt u ook terecht bij de voedingstelefoon van het Voedingscentrum, tel. 070
- 306 88 10.
Nota subsidies welzijn 2003

In de gemeenteraadsvergadering van 12 december 2002 is de nota Subsidies welzijn 2003 vastgesteld. In deze nota is het beleidskader gegeven, waarbij de verschillende soorten subsidies worden beschreven en een aantal uitgangspunten is vastgelegd die van belang zijn bij de afweging of verenigingen/instellingen wel of niet in aanmerking komen voor subsidie. Daarnaast zijn de grondslagen voor subsidie vastgelegd.

Naast vaststelling van de nota zijn voor de volgende subsidieonderdelen: muziek- en zangverenigingen, verenigingsondersteuningsprojecten voor sportverenigingen, sportstimuleringsactiviteiten voor sportverenigingen, emancipatieactiviteiten, jubileumbijdragen, experimentele regeling wijk- en buurtactiviteiten en bijzondere culturele evenementen de ramingen, opgenomen in de begroting 2003, conform artikel 3 van de Subsidieverordening Welzijn 2002 aangemerkt als subsidieplafond.

Binnenkort krijgen alle verenigingen/instellingen die in aanmerking komen voor een subsidie in 2003 schriftelijk bericht.

De nota Subsidies welzijn 2003 en het overzicht welzijnsubsidies 2003 ligt voor iedereen ter inzage bij de afdeling Centrale Ondersteuning (voorlichting).

Afdeling Welzijn,
tel. (0413)481314