FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



---

Productshow Afrikaanse importbloemen op vestiging Bleiswijk (29-01-03)

Bleiswijk- FloraHolland houdt deze week een productshow van Afrikaanse importproducten in de afmijnzaal van vestiging Bleiswijk. Een verscheidenheid aan importbloemen uit Afrika, waaronder enkele exclusieve soorten, worden in fraaie arrangementen getoond.

De aanvoer vanuit importlanden (Afrika, Israël) vormt momenteel een belangrijk deel van de aanvoer van snijbloemen op vestiging Bleiswijk. Importbloemen zijn onmisbaar om jaarrond een bloemenaanbod te kunnen bieden aan onze kopers. Over 2002 is een stijging in stuks van 14,6 procent gerealiseerd, wat neerkomt op 2,5 miljoen stelen. De prijsvorming ten opzichte van 2001 is gelijk gebleven, gemiddeld werd in 2002 een prijs van 0,12 eurocent per steel gerealiseerd. In de afmijnzaal zijn onder andere cultivars als Hypericum, Heliconia, Eryngium, Ornithogalum, Asters, Sollidago, Protea en Leucospernum te bewonderen.

Met een knipoog naar de Valentijn worden ook alvast rozen getoond. In week 3 is een uitbloeiproef met Afrikaanse rozen gestart, waarbij onder andere de duur van het vaasleven is onderzocht. De resultaten van de proef staan in de presentatie bij de tentoongestelde rozen vermeld. De producten die te zien zijn tijdens de productshow zijn aangeleverd door de importagenten van FloraHolland vestiging Bleiswijk.

Een bezoekje aan de afmijnzaal in Bleiswijk, welke voor deze gelegenheid in Afrikaanse sfeer is gebracht, is zeker de moeite waard om meer te weten te komen over het huidige importassortiment.