Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 29 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: voetgangster gewond na ongeval
Op de Noorderstationsstraat is dinsdagavond een 27-jarige vrouw uit Uithuizen na een ongeval gewond geraakt. Op het moment dat de vrouw op het trottoir ter hoogte van de Johan de Wittstaat liep, werd zij door een 35-jarige automobilist uit Groningen aangereden. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt van het ongeval een rapportage.

Groningen: vluchtende winkeldief ingerekend
De politie heeft dinsdagmiddag op de Javalaan een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte had bij een supermarkt aan de Oosterhamriklaan luiers weggenomen en was door het personeel op heterdaad betrapt. De dief wist echter te vluchten, maar kon door het winkelpersoneel op de Javalaan worden achterhaald. Hij werd overgedragen aan surveillerende buurtagenten. Op het politiebureau kreeg de verdachte een dagvaarding uitgereikt. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: meisje gewond na botsing met vriendin Een 12-jarig meisje uit de stad is dinsdagmiddag gewond geraakt, nadat zij al fietsend met haar vriendin in botsing was gekomen. Door de botsing kwam het meisje ten val en liep zij aangezichtsletsel op. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De fietsen van de beide meisjes werden door de politie veiliggesteld.

Groningen: diverse controles
De politie heeft dinsdag in de stad diverse verkeerscontroles gehouden. Dinsdagochtend vond op de Rigaweg een snelheidscontrole plaats. Op deze locatie werden 860 voertuigen gecontroleerd. In totaal waren 72 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur bedraagt. In de Oosterstraat, Poelestraat en Carolieweg werd dinsdagmiddag gecontroleerd op het fietsen in strijd met een geslotenverklaring en over het trottoir /voetgangersgebied. In deze vermelde straten werden 22 bekeuringen uitgedeeld. Dinsdagavond vond een controle op de verlichting van (brom)fietsers plaats. Hier werden 28 bekeuringen uitgeschreven. Een 23-jarige vrouw uit Leer (Duitsland) betaalde de bekeuring van 23 Euro direct. Tenslotte werd dezelfde avond op de Kraneweg en de Dierenriemstraat gecontroleerd op verlichting. Op deze locaties waren 14 (brom)fietsbestuurders in overtreding. Allen kregen een bon uitgereikt.

Hoogezand: zware schade bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de Melkweg in Hoogezand is dinsdagmorgen flinke schade ontstaan Een 28-jarige inwoner van Hoogezand reed vermoedelijk niet voldoende rechts, waardoor hij frontaal op de auto van de tegenligger botste. Dit betrof een 36-jarige inwoonster van Froombosch. De auto van de inwoonster van Froombosch is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: man aangehouden voor mishandeling
Een 34-jarige inwoner van Veendam is dinsdagmiddag aangehouden voor mishandeling van een 27-jarige ex-vriendin, eveneens uit Veendam. Beiden kregen op De Reede in hun woonplaats woorden over een nieuwe relatie van de man. Dat leidde tot een hevige scheldpartij over en weer, waarna de man de vrouw een tand door de lip sloeg. De man heeft een verklaring afgelegd en is daarna weer op vrije voeten gesteld.

Winschoten: vrachtauto gekanteld
Een vrachtautocombinatie is dinsdagmorgen in een slingerbocht van de Industrieweg in Winschoten gekanteld, vermoedelijk door een foutieve inschatting van de chauffeur, die na de bocht naar links meteen de bocht naar rechts moest nemen. Vermoedelijk heeft hij daarbij de abrupt gereageerd. De combinatie kwam in de bocht op de linkerzijkant te liggen. De chauffeur, een 48-jarige inwoner van het Friese Hijum kwam met de schrik vrij. Het verkeer werd gedurende de bergingswerkzaamheden tot 17.00 uur omgeleid.

Snelheidscontroles
In de provincie zijn dinsdag de volgende snelheidscontroles geweest: Plaats: Ten Boer, straat: Rijksweg , aantal gecontroleerde voertuigen: 1150, maximum snelheid: 80, aantal overtredingen: 50, hoogst genoteerde snelheid: 117.
Plaats: Veendam, straat: Beneden Oosterdiep, aantal gecontroleerde voertuigen: 286, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 28, hoogst genoteerde snelheid: 74.
Plaats: Uithuizen, straat: Provincialeweg N363, aantal gecontroleerde voertuigen: 189, maximumsnelheid: 80 , aantal overtredingen: 12. Plaats: Wildervank, straat: N33, aantal gecontroleerde voertuigen: 1348 , maximumsnelheid: 100, aantal overtredingen: 7, hoogst genoteerde snelheid: 119.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)