Productschap Diervoeder

29/01/2003

Ingetrokken IGV erkenningen per 31-12-2002

Op 10 oktober 2002 is de EU verordening 1774/2002 van het Europees Parlement en de Raad tot vaststelling van gezondheidsvoorschriften inzake niet voor menselijke consumptie bestemde dierlijke bijproducten (kortweg de dierlijke bijproducten vreordening genoemd) gewijzigd en gepubliceerd.

Hierin is bepaald dat het vervoederen van keukenafval en etensresten van horecabedrijven of voedermiddelen die keukenafval en etensresten van horecabedrijven of voedermiddelen die keukenafval en etensresten bevatten of daar van afkomstig zijn (incl. frituurvet) vanaf 1 november 2002 niet meer mag worden vervoederd aan vee anders dan pelsdieren. Het verbod geldt niet voor de industriële frituurvetten.

Met ingang van 1 januari 2003 zijn in het kader van de GMP-regeling de IGV-erkenningen van bedrijven die alleen frituurvetten inzamelen, afkomstig uit horeca-instellingen, ingetrokken. De IGV-erkenningen die betrekking hebben op het inzamelen van industriële frituurvetten blijven gehandhaafd.

Deze mededeling wordt bekend gemaakt conform het bepaalde in artikel 5 vierde lid van Verordening PDV erkenningsregeling GMP diervoedersector 2000.