Maastricht Aachen Airport


Maastricht Aachen Airport blij met komst Ryanair

Maastricht Aachen Airport is verheugd met de aankondiging hedenochtend van CEO RYANAIR Michael OLeary, dat Ryanair per 1 mei aanstaande start met operaties op onze luchthaven. In eerste instantie begint Ryanair met een dagelijkse verbinding Maastricht London Stansted. Via het knooppunt Stansted zijn, binnen het Ryanair-netwerk, inmiddels vele bestemmingen in Europa binnen goedkoop bereik. Te noemen vallen Dublin en Shannon in Ierland, Glasgow in Schotland, Milaan/Bergamo, Pisa, Venetie en Rome in Italie, en vele bestemmingen in Zuid-Frankrijk, zoals Nice, Carcassonne en Perpignan.

Met Ryanair is reeds gesproken over de mogelijkheden enkele van deze indirecte verbindingen de komende jaren om te zetten in rechtstreekse lijndiensten.

Met de start van de Ryanair operaties geeft MAA een eerste invulling aan haar wens om binnen de Euregio, en binnen de ruimere omgeving van Nordrhein-Westfalen, Zuid-Oost Nederland, Belgisch Limburg en Oost-Wallonië een belangrijke rol als low cost-luchthaven te willen spelen.

Omgekeerd biedt de komst van Ryanair nieuwe kansen aan het toeristische bedrijfsleven in de Euregio voor inkomend toerisme. Uit ervaringen van andere luchthavens die low cost airlines accommoderen blijkt welke kansen de low cost markt biedt om nieuwe inkomende toeristenstromen op gang te brengen. 29-1-2003 10:40