Ingezonden persbericht


Plasmon kondigt Multi Drive ondersteuning voor DVD/CD bibliotheken aan

Kosteneffectieve, archiveringsopslag voor zakelijk gebruik

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 28 januari 2003 - Plasmon, de marktleider voor professionele archiveringsoplossingen, maakt vandaag bekend dat er multifunctionele DVD/CD drives (ook bekend als 'Multi Drives') in de gehele productreeks DVD en CD bibliotheken zullen worden geïntegreerd.

Zowel de Enterprise D als de nieuwe D-Series productreeksen zullen vanaf 3 maart 2003 worden geleverd met Multi Drives. Elke Multi Drive is in staat de formaten DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW, CD-R en CD-RW te lezen en te schrijven. De nieuwe D-Series bibliotheken hebben andere belangrijke upgrades en verbeteringen ondergaan, zoals een standaard LVD interface die een grotere SCSI kabellengte biedt. De nieuwe D-Series bibliotheek wordt geleverd met een bordeauxrood gekleurde deur aan de voorzijde, dezelfde kleur als de recentelijk geïntroduceerde Enterprise D. Het aantal slots van de D-Series bibliotheek en de capaciteiten variëren van 80 slots/376 GB tot 480 slots/4,1 TB aan DVD media en de Enterprise D is schaalbaar van 750 slots/7 TB tot 2175 slots/20 TB, de top van de industrie.

"Multi Drives zijn ontworpen voor ondersteuning van een brede reeks optische media, waardoor onze opslagoplossingen nog flexibeler en kosteneffectiever worden. Onze klanten kunnen nu kiezen uit meerdere formaten zonder dat ze rekening hoeven te houden met het drivetype in de bibliotheek," aldus Stewart Vane-Tempest, Optical Product Director (EMEA). "Gebruikers van DVD-R media zullen met name zeer verheugd zijn over de prijsverlaging als gevolg van de introductie nieuwe Multi Drives en over de verbeterde opnamesnelheden. Zowel de Enterprise D als de nieuwe D-Series bibliotheken blijven de meest kosteneffectieve, schaalbare en flexibele DVD/CD opslagoplossingen in de industrie."

Ondersteuning voor Plasmon's D-Series bibliotheken van belangrijke partners en vooraanstaande Independent Software Vendors (ISV's) is afkomstig van ADIC, Fuji Medical, GE Medical, Hitachi Medical, IXOS, K-PAR, KOM Networks, Legato Systems, Pegasus, PoINT Software, Philips Medical, QStar, SGL, Seven Ten Software, Siemens Medical, Toshiba Medical en Tivoli. Voor meer informatie over de nieuwe D-Series DVD/CD bibliotheken van Plasmon, softwareondersteuning en aanvullende oplossingen bezoekt u www.plasmon.co.uk of belt u +44 (0) 1763 262963.

Over Plasmon

Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable dataopslag oplossingen. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch optische disk producten ontwikkelt en fabriceert in een ISO-9001 gecertificeerde faciliteit en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Antwerpen. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk. In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; telefoon: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444 . Internet: http://www.plasmon.co.uk. e-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de ISO-9001 gecertificeerde productiefaciliteit in Colorado Springs (Verenigde Staten) ontwikkelt en produceert Plasmon magneto optische, CD/DVD en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van 5.25" MO, CD/DVD en LTO/AIT tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; telefoon: 800.451.6845 of 303.925.1855. Internet: http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:
Carl Mills Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: carl@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk