Gemeente Emmen


---

Persbericht: Geen bouwlocatie SEV-experiment, 29 januari 2003

Geen bouwlocatie voor SEV-experiment in Emmermeer

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om het SEV-experiment in Emmermeer te staken daar er geen geschikte bouwlocatie op of rondom het woonwagencentrum de Ark voorhanden is; de gemeente zal samen met de initiatiefgroep op zoek gaan naar een geschikte bouwlocatie elders in de gemeente.

In 1999 is het SEV-experiment gestart: 10 jonge woonwagenbewoners van het woonwagencentrum de ARK wilden een bouwkavel in de directe nabijheid van de ARK of in de wijk Emmermeer om woonwagenvervangende woningen te bouwen.

Locatieonderzoek
De afgelopen jaren zijn een aantal bouwlocaties in Emmermeer onderzocht (achter de Schragenflat, voormalige sporthalaccomodatie aan de Valtherlaan en de Es) en afgewezen. De eerste twee locaties omdat deze niet pasten binnen de renovatieplannen voor Emmermeer en de Es om landschappelijke redenen. Conclusie van genoemd onderzoek was om aansluiting te zoeken bij het bestaande woonwagencentrum de Ark. Vervolgens heeft de gemeente gekeken of deze aansluiting bij de Ark of het trainingsveld WKE (de tip genoemd) mogelijk was. Dit is door de herstructurering van de Ark niet mogelijk gebleken. De gemeente heeft alles in het werk gesteld om samen met de initiatiefgroep alle opties in Emmermeer na te lopen. Helaas moet zij concluderen dat er in Emmermeer geen geschikte bouwlocatie voorhanden is en samen met de initiatiefgroep wil zoeken naar een oplossing elders in de gemeente.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen